© Theo Derkinderen

Gewapende man berooft Media-Corner: “Net een straatboefje uit een gangsterfilm”

Een gewapende man heeft woensdagavond de winkel Media-Corner in de Matenstraat in Niel overvallen. De uitbater werd met een pistool bedreigd en moest de inhoud van de kassa in een rugzak steken. Ook een unieke mascotte uit de film ‘Scarface’ werd meegenomen.

Theo Derkinderen

De overval op Media-Corner - een vapeshop, videotheek en hersteldienst voor smartphones en laptops - gebeurde kort voor 21 uur woensdagavond. “Ik was eigenlijk de kassa aan het afsluiten omdat het bijna sluitingstijd was. En plots ging de deur open en kwam er een kerel binnen die volledig in het zwart was gekleed. Zijn gezicht verborg hij achter een kap en een sjaal. In zijn hand had hij een vuurwapen vast”, reconstrueert uitbater Filip Jacobs (34) de feiten. “Hij richtte het een beetje schuin en vanop een kleine hoogte op me, net zoals je dat ook ziet bij straatboefjes in gangsterfilms. De man legde zijn rugzak op de toog en zei me dat ik het geld in de rugzak moest steken.”

Ook de unieke mascotte uit de film ‘Scarface’, die op de toog stond, nam de overvaller mee. “Omdat ik enorm fier was op dat stuk, zei ik hem om dat niet mee te nemen. Maar het mocht niet zijn, hij ging er ook mee aan de haal. Die mascotte was echt het uithangbord van de zaak.”

Op grond gaan liggen

Volgens Filip was de overvaller nog een vrij jonge kerel van een jaar of zeventien, achttien. “Of ik eraan gedacht heb om me te verzetten? Het grote probleem was dat hij voor de toog stond, en ik erachter. De afstand tussen ons was al vrij groot om eventueel uit te halen. En bovendien wist ik niet of zijn pistool geladen was of niet. Ik wou echt geen enkel risico lopen. Om zijn vlucht veilig te stellen, dwong hij me ook om op de grond te gaan liggen. Ik wou eerst gehurkt blijven zitten, maar hij dwong me om op de grond te gaan liggen. En ik moest een tijdje blijven liggen vooraleer ik alarm mocht slaan. Daarop stapte hij naar buiten en verdween. Ik schat dat de overval niet langer dan één minuut heeft geduurd.”

Dagomzet weg

De politie hield nog een zoekactie in de buurt en alarmeerde de wijde omgeving via sociale media maar ook telefonisch. Ondanks alles kon hij niet meer worden aangetroffen. “Hij is er met de dagomzet vandoor. Dat is zuur natuurlijk. Woensdag was financieel een vrij goeie dag geweest”, zucht de uitbater nog.

Filip prijst zich vooral gelukkig dat er niemand gewond is geraakt bij de hold-up. “Ik ben vooral opgelucht dat mijn kinderen hier niet meer waren. Een uurtje voor de overval zijn ze naar huis vertrokken. Dat was al een pak van mijn hart. Dat zij dit niet hebben meegemaakt. En anderzijds ben ik ook gelukkig dat er geen klanten aanwezig waren in de winkel. Je weet nooit hoe de dader dan zou gereageerd hebben.”