Direct naar artikelinhoud
Rode Duivels

Nainggolan in tv-special: "Wat ze in België verdienen, dat is 'gene vette'"

Nainggolan sprak honderduit met Gilles De Bilde.Beeld rv

In een special van Telefacts neemt Radja Nainggolan geen blad voor de mond. De 30-jarige middenvelder van AS Roma en nu ex-Rode Duivel werd door oud-voetballer Gilles De Bilde op de rooster gelegd. "Voor mij is de voetbalwereld na mijn carrière gewoon over."

Nainggolan laat onder meer weten dat hij met voetbal niets meer wil te maken hebben. "Ik wil na mijn carrière nooit meer iets met de voetbalwereld te maken hebben. Er zijn te veel kontlikkers en dat gaat er bij mij niet in", klinkt het in de VTM-special. 

“Ik heb liever dat iemand laat zien wie en hoe hij echt is, dan dat hij een masker opzet. Maar zo zie je er jammer genoeg heel veel”, vindt hij. “In de voetbalwereld kan zoiets voor mij niet. Je hebt dat met trainers, tweede trainers, de staf… Daarom is voor mij de voetbalwereld na mijn carrière gewoon over."

“Ik ga eerlijk zijn: het is een te valse wereld voor mij”, vat Nainggolan samen. “Ik bedoel niet op voetbalgebied, maar gewoon alles wat er rond is. Er zijn te veel mensen die niet echt zijn en ik hou van echte mensen.”

‘Voor 2.000 of 3.000 euro per maand kom ik niet terug’
Radja Nainggolan

Gene vette

Een terugkeer naar België in de nadagen van zijn carrière, naar Antwerp of Beerschot, ziet de voormalige Rode Duivel evenmin zitten. “Ik ben daar eerlijk in: ik heb er al aan gedacht, maar wat ze in België verdienen, dat is 'gene vette'. Voor 2.000 of 3.000 euro per maand kom ik niet terug. Al ben ik wel nog altijd supporter van Beerschot.”

Nainggolan sluit ook elke andere rol dan speler in zijn voetbalcarrière uit. “Ik zou te veel karakter hebben als trainer. Dat zou niet goed komen." Ook andere voetbaljobs zijn uitgesloten. "Ik wil geen makelaar worden. Ik wil zelfs geen commentaar geven, want ik ben te vrijuit en dan denk ik zelfs niet na over wat ik zeg. Het is toch niet mijn ding. Ik wil gewoon in mijn vrije wereld zitten en mij echt amuseren.”

De volledige special is hieronder te bekijken: