Twee arbeiders zwaargewond na ontploffing in seinhuis van station Brugge

Bij een ontploffing aan het seinhuis van het station van Brugge zijn twee arbeiders zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de lokale politie van Brugge. Eén van de slachtoffers werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is kritiek, bevestigt Somati Systems, de werkgever van beiden, maandagavond.

adm, tlg

Het incident in het gebouw van Infrabel deed zich kort na 12 uur voor. Tijdens renovatiewerken moesten enkele flessen met CO2 worden verplaatst, maar daarbij ging het mis. Eén van de flessen viel om, waardoor de kop eraf vloog. Twee werknemers werden daarbij geraakt door de fles. Een van de slachtoffers werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn collega liep volgens het arbeidsauditoraat lichtere verwondingen op.

Na het incident werd het hele gebouw ontruimd. De treinsporen 1, 2, 3 en 4 waren een tijdje buiten dienst, maar ondertussen is enkel spoor 1 nog buiten dienst. Momenteel is er dan ook geen hinder voor het treinverkeer.

De werken in het seinhuis liet Infrabel uitvoeren door een aannemer. De West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent onderzoekt nu de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval. Een deskundige en de Dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk werden ter plaatse gestuurd.

Somati Systems, dat de werken uitvoerde voor Infrabel, bevestigt het ongeval. “Volgens onze laatste informatie is één collega lichtgewond, maar bevindt onze andere collega zich in kritieke toestand”, aldus het bedrijf.

Het ongeval is gebeurd tijdens de verplaatsing van een brandblussysteem, aldus Somati Systems. “Daarbij hebben enkele flessen blusmiddel inert gas geloosd, waardoor ze in beweging zijn gekomen en onze twee medewerkers hebben verwond. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet bekend”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen