Armeniër uit Oudenburg krijgt drie jaar effectief voor verkrachting en partnergeweld

© Shutterstock

Een 41-jarige Armeniër is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar voor verkrachting en voor slagen en verwondingen op zijn partner en hun twee jonge kinderen. Davit S. verklaarde dat hij de vrouw sloeg omdat ze geen seks wilde.

De politie moest dit voorjaar meermaals tussenbeide komen tijdens hevige ruzies in de woning van het gezin in Oudenburg. De Armeniër ontkende de slagen niet. “Wat zou je zelf doen als je vier jaar geen seks krijgt en ze ook niet voor een inkomen zorgt?”, verklaarde hij aan de politie. Na een nieuwe escalatie werd Davit S. op 24 mei aangehouden door de onderzoeksrechter.

Getuigen bevestigden dat het slachtoffer meermaals bont en blauw werd geslagen. Ook hun kinderen deelden in de klappen. S. zette zijn zoon zelfs eens een mes op de keel. De vrouw van S. verklaarde dat ze regelmatig tegen haar zin seks moest hebben. Ondertussen heeft ze die klacht wegens verkrachting ingetrokken, maar de beklaagde werd er toch voor veroordeeld.

De beklaagde geeft enkel de slagen en verwondingen op zijn echtgenote toe. Volgens zijn advocate stond hij onder grote stress om financieel rond te komen. De verdediging vroeg tevergeefs om een werkstraf. Davit S. legde op de zitting uit dat hij alles terug wil goedmaken. “Ik ben onschuldig en zeker geen verkrachter”, zei hij na de voorlezing van het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen