Politie markeert gratis fietsen

De gemeentebestuur van Essen, Politiezone Grens en de NMBS voeren gezamenlijk de strijd op tegen fietsdiefstallen. Op woensdag 25 april en vrijdag 27 april houden ze fietsgraveeracties aan de stations van Essen en Wildert.

Margo Tilborghs

Ter hoogte van de fietsstallingen komt een opvallende info- en markeerstand. Het markeren van je fiets gebeurt via het kleven van een sticker met je rijksregisternummer op de fietskader. Deze stickers zijn moeilijk te verwijderen. Vergeet dus zeker je e-ID niet. Ook tweedehandsfietsen kunnen opnieuw gegraveerd worden.

Het markeren van fietsen is een efficiënte manier om dieven af te schrikken en om de eigenaar van een gestolen fiets terug te vinden. Gemerkte fietsen worden minder snel gestolen. Het markerengebeurt via het kleven van een sticker met je rijksregisternummer op het fietskader. De speciale stickers zijn heel moeilijk te verwijderen. Het markeren is gratis en duurt slecht enkele minuten. Daarna ontvang je een fietspas

Eerder dit jaar werden ook al vijf bewakingscamera’s geplaatst in de fietsenstallingen aan de stations van Essen en Wildert, een investering van 30.000 euro.

Je kan je fiets nog laten graveren op 27 april aan de stations van Essen en Wildert tussen 15en 19u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER