Buschauffeur Rocky K. blijft aangehouden.© rr

Buschauffeur en bewakingsagent die betrapt werden bij uithaling cocaïne blijven in de cel

Een buschauffeur uit Boom die maandag in de haven betrapt werd bij de uithaling van een partij cocaïne, blijft nog zeker een maand in de cel. Ook een jonge bewakingsagent uit Borgerhout blijft nog in de gevangenis.

De in Boom goed gekende buschauffeur Rocky K. (44) werd maandag opgepakt in de haven van Antwerpen. Hij rijdt als chauffeur rond met een shuttlebus waarmee havenarbeiders en andere medewerkers in de haven zich kunnen verplaatsen. K. zou maandagavond betrokken zijn geweest bij de uithaling van een partij cocaïne, mogelijk werd hij ingeschakeld om de uithalers tot op de containerterminal te brengen.

Medewerkers van de terminal hadden maandagavond een aantal verdachte figuren zien rondhangen tussen de containerstacks. Ter plaatse kon de politie Rocky K. arresteren, ook een Albanese man werd in de boeien geslagen. Een bewakingsagent, de 19-jarige Imrane L. uit Borgerhout, was na de uithaling gevlucht. Hij kwam zich later op de avond aangeven bij de politiezone Antwerpen. Op de containerterminal werd een lading cocaïne aangetroffen, goed voor ongeveer 280 kilogram. Dat zou echter slechts een deel van de uit te halen partij zijn, een ander deel zou volgens geruchten in het milieu wel ‘gered’ zijn door de uithalers.

De drie opgepakte mannen verschenen vrijdag voor de raadkamer. Hun aanhouding werd bevestigd. “Mijn cliënt gaat zijn medewerking aan het onderzoek verlenen”, zei advocaat Mathias De Daele die Rocky K. bijstaat. K. gaat niet in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding en verschijnt binnen een maand opnieuw voor de raadkamer. De jonge Imrane L., die bijgestaan wordt door advocaat Sam Vlaminck, mocht van de raadkamer aanvankelijk met een enkelband naar huis. Het parket ging echter in beroep tegen die beslissing, L. zal binnen twee weken voor de kamer van Inbeschuldigingstelling verschijnen.

 (sare, vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs