Inwoners krijgen ook psychologische hulp na de watersnood.

"Poetsgerief en schoonmakers gezocht": Evert uit Voeren start inzamelactie na watersnood

Evert Bopp uit Voeren is een inzamelactie gestart voor inwoners uit zijn gemeente die getroffen werden door de wateroverlast. Hij is CEO van een non-profitbedrijf dat hulp biedt bij internationale rampen. ā€œDat het nu zo dichtbij komt, raakt me enorm"

Afgelopen weekend werd Moelingen, een deelgemeente van Voeren in Limburg, getroffen door de ergste wateroverlast in haar geschiedenis. In sommige huizen kwam het water tot 1 meter hoog te staan.Ā 

Schrijnend, vindt Evert Bopp. Hij is CEO van Disaster Tech Lab, een bedrijf dat hulp biedt bij internationale rampen door bijvoorbeeld internet te voorzien om communicatie met de buitenwereld mogelijk te maken. ā€œNormaal zie ik dit in het buitenland, maar nu doet het zich voor in mijn eigen gemeente. Dat raakt me enormā€, vertelt hij in 'Goeiemorgen morgen!' (Radio2).

Bekijk: Margaux van de Regio staat in Voeren waar mensen op dit moment hun huizen uitruimen na de wateroverlast

Videospeler inladen...

Nood aan poetsproducten en helpende handen

Evert besloot een inzamelactie op poten te zetten. ā€œEr zijn veel mensen die fysiek spullen willen brengen, wat geweldig is. Maar dat moet gecoƶrdineerd worden anders wordt het een wildgroei. Wij luisteren naar de noden van de inwoners. Die veranderen elke dag. Alle updates vind je op onze Facebook-pagina 'Voeren overstroming hulpverlening'."

"Nu is er vooral nood aan voeding, poetsproducten en vrijwilligers", zegt Evert. "De hulpdiensten hebben hun handen vol met de straten te ruimen. We zoeken mensen die echt in de huizen de handen uit de mouwen willen steken. Daarnaast verzamelen we ook meubels en elektrische apparaten die de inwoners kunnen gebruiken."

Psychologische hulp

Volgens Evert Bopp is er ook nood aan psychologische hulp. ā€œRampen zoals deze zijn enorm traumatisch. Na de eerste shock komt het besef. Inwoners moeten hulp krijgen om dit te verwerken. Gelukkig zal die voorzien worden door de gemeente."Ā Ā 

Meest gelezen