woensdag 26 september 2018 - Zonhoven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Herdershond Hera had uitbaters Kamiel en Mieke ’s nachts nog gewaarschuwd door te blaffen. willy Vandael

Tuin restaurant Holsteenhoeve helemaal omgeploegd

Zonhoven 

In de nacht van maandag op dinsdag hebben everzwijnen lelijk huisgehouden in de tuin van restaurant Holsteenhoeve in Zonhoven. Het terrein werd zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het gebouw omgeploegd. 

Het was gisterochtend wel even schrikken voor uitbaters Kamiel en Mieke van de Holsteenhoeve toen ze de sporen van wroetende en ploegende everzwijnen onder ogen kregen. “Nochtans had onze herdershond Hera ons verwittigd, maar ik wilde niet luisteren”, zucht Kamiel.

De hond blafte ’s nachts kort voor vier uur meerdere keren. “Ik heb nog geroepen dat ze stil moest zijn.” 

Eikels

Je kan niet naast de schade kijken en ook voorbijgangers blijven verbaasd staan.  De everzwijnen zijn overal rond het gebouw bezig geweest. “Als ik naar de sporen kijk, lijkt het er sterk op dat de zwijnen zich eerst te goed hebben gedaan aan de eikels van de eikenbomen vlakbij de Holstenen (de Holsteenhoeve grenst aan het terrein van de Holstenen nvdr). Daar liggen er massa’s. Daarna zijn ze in het gras komen zoeken naar wormen. Die beesten hebben eiwitten nodig nadat ze eikels gegeten hebben”, weet Kamiel. 

“Zelf heb ik enkele weken geleden een everzwijn gezien hier in de buurt. En we hebben in de omgeving op verschillende plaatsen sporen gezien van deze beesten. Maar dat was telkens aan bermen of zo. Voor zover ik weet hebben ze nog geen schade aangericht aan privé-eigendommen.” 

Intussen is de verzekeringsagent al langsgeweest. “Die bekijkt nu of de verzekeringsmaatschappij de schade vergoedt”, zegt Kamiel.

Het is voor het koppel bang afwachten of de everzwijnen ook de komende nachten naar voedsel komen zoeken in de tuin van de Holseenhoeve. (wiva)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws