© Isosport

Plus ArtikelVoetbal1A Cercle

Miron Muslic en Hannes Van der Bruggen over de madness van de Belgische competitie: “De laatste tien minuten zijn de hel”

Brugge -

De rol van Cercle Brugge is nog niet uitgespeeld in deze Champions’ play-offs. Groen-zwart bewees dat vooral in de tweede helft tegen Anderlecht. Cercle maakte zondagmiddag de rol van scherprechter waar, hielp met het gelijkspel de buren van Club, maar blijft ook dromen van Europees voetbal. En dat kan, zeker als ze de komende weken de madness van het Belgisch voetbal overleven.

Koen Verdruye

Het kan niet anders of het moet een term zijn die uit de koker van Miron Muslic komt. De madness van de Belgische competitie. Hannes Van der Bruggen pakte er plots mee uit een paar minuten na de match. “We bedoelen daarmee dat er in de laatste tien minuten elke keer nog van alles gebeurt en eigenlijk zou dat niet mogen, want juist dan zou je alles onder controle moeten hebben. Maar dan stel je vast dat wij nog kansen missen, plots ook nog met tien vallen (De Wilde viel geblesseerd uit, red.) en zij ook nog twee grote kansen krijgen en is het plots nog alle hens aan dek.”

Een match duurt dus geen 90, maar vaak 100 minuten en dat was zondagmiddag in Brugge niet anders. Muslic gaf ook nog wat extra duiding bij dat madness- fenomeen. “Ik zeg niet dat het in elke wedstrijd zo is, maar in veel ervan in deze competitie moet je vaststellen dat alle structuur en stabiliteit uit het spel en de match verdwijnt en voor ons als coaches is dat de hel. Je probeert er alles aan te doen om die organisatie de hele tijd op peil te houden, maar dat lukt zelden en is ook oncontroleerbaar. En zeker vandaag niet, want hier stonden twee ploegen op het veld die risico’s wilden nemen en winnen.”

Denkey niet op de afspraak

Cercle toonde wel twee gezichten, al was Hannes Van der Bruggen het daar niet helemaal mee eens. “Omdat we voor de rust ook goed in de match zaten. We dwongen kansen af en ik had niet het gevoel dat Anderlecht goed in de match zat, maar het was weer het verhaal van de afgelopen weken: we zijn niet doeltreffend genoeg. Ook Kévin Denkey niet, maar we mogen niet vergeten dat hij al veel gaf en veel scoorde. Er zaten er inderdaad een paar bij die hij normaal met zijn ogen toe maakt, nu slaagt hij er misschien niet altijd in om de juiste keuze te maken en zoekt hij net iets te veel zijn goal.”

De Denkey van de reguliere competitie had er ongetwijfeld een paar gemaakt, maar dit is de Champions’ play-offs en een beduidend hoger niveau. “Vorige woensdag in Anderlecht waren we niet competitief genoeg, maar nu hadden we ze na de rust wel goed in de tang, maar dan maakten we het onszelf moeilijk door de laatste tien minuten nog een paar foute beslissingen te nemen. Voor hetzelfde geld verliezen we nog en dat zou pas zuur geweest zijn. Ik vind dit gewoon een meer dan verdiend punt en dat we nu Club wat helpen interesseert ons niet. Wij willen vooral zelf zo veel mogelijk punten halen en ons doel bereiken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer