Op één plaats na zijn de 27 plaatsen op de kartellijst ingevuld.© if

Kartel CD&V-Vooruit heeft kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen klaar: “Mét bekende naam en plaats voor onafhankelijken”

Sint-Gillis-Waas -

Het kartel CD&V-Vooruit in Sint-Gillis-Waas van burgemeester Maaike De Rudder en staatssecretaris Nicole de Moor heeft op één plekje na de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volledig klaar. CD&V is het best vertegenwoordigd met 17 kandidaten. Vooruit telt er 7. De lijst van 27 namen wordt aangevuld door 2 onafhankelijken.

Yannick Joos

In juni vorig jaar raakte bekend dat de lokale afdelingen van CD&V en Vooruit samen naar de kiezer trekken in Sint-Gillis-Waas. “Vanaf dat moment hebben we niet stilgezeten met het zoeken van kandidaten en zijn we in gesprek gegaan met mensen die ons project genegen zijn”, zegt CD&V-voorzitter Richard Meersschaert, die zelf ook kandidaat is.

LEES OOK. Opmerkelijk: CD&V en Vooruit trekken samen naar de kiezer: “Onze belangen zijn op veel vlakken dezelfde”

Dat huiswerk is nu zo goed als af, enkel plaats 19 op de lijst is voorlopig nog niet ingevuld. “Vanuit onze partij hebben we 17 sterke kandidaten die één voor één mee ons uitvoerig programma willen ondersteunen”, klinkt het.

“Naast 10 mensen met ervaring, zoals de uittredende burgemeester en lijsttrekker Maaike De Rudder en schepenen, prijken er ook 7 nieuwe gezichten op onze lijst. De bekendste naam is staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, die lijstduwer wordt. “Nieuw is dat er ook plaats is voor onafhankelijken. Zo zullen onder andere Filip Ruymbeke, uitbater van café ’t Park, en Gwen De Bruyne, werkzaam bij Vitaz, onze lijst versterken.”

LEES OOK. Staatssecretaris Nicole de Moor steunt Maaike De Rudder in gooi naar tweede ambstermijn als burgemeester: “Tandem vol positieve energie”

Kartelpartner Vooruit levert 7 kandidaten af die de lijst zullen vervolledigen. “Naast ons gedreven gemeenteraadslid Katja Daman hebben we zes geëngageerde mensen die onze kartellijst willen ondersteunen”, aldus Vooruit-voorzitter Etienne Christiaens. “Opvallende nieuwkomer is Soukeina Mertens, een jong talent van 22 jaar die ook bij de Vlaamse parlementsverkiezingen zal opkomen. Ook Hasan Kaptan zal voor Vooruit zijn gewicht in de schaal leggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER