© BELGA

Blessureleed achter de rug: David Goffin herbegint deze week in Challenger Turijn

David Goffin (ATP 114) neemt deze week deel aan het Challengertoernooi in het Italiaanse Turijn (gravel/205.000 euro). Hij komt er dinsdag voor het eerst in competitie sinds 22 april.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Toen verloor de Luikenaar in de eerste ronde van de kwalificaties voor het Masters 1.000-toernooi in Madrid tegen de Argentijn Facundo Bagnis. Sindsdien is Zizou Bergs (ATP 108) hem voorbijgestoken als beste Belg op de ATP-ranking.

Wegens een geblokkeerde rug moest onze landgenoot forfait geven voor het Challengertoernooi in het Franse Aix-en-Provence begin mei. Door het forfait van de Kroaat Marin Cilic is hij ondertussen wel zeker van een plaats op de hoofdtabel van Roland Garros. In Turijn neemt hij het dinsdag in de eerste ronde op tegen de Peruviaan Juan Pablo Varillas (ATP 110). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Bergs moet zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor Roland Garros. Hij is deze week actief op het Challengertoernooi in het Franse Bordeaux (gravel/205.000 euro). In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Amerikaan Aleksandar Kovacevic (ATP 89).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis