Twee van de vijf paarden die losgeslagen rondliepen in Londen zijn er erg aan toe

Twee van de vijf paarden die woensdag los door het centrum van Londen liepen, zijn er erg aan toe. Dat heeft de minister van Defensie bevestigd.

SGG

Londen stond woensdagvoormiddag in rep en roer. Plots liepen er vijf paarden los door het centrum van de Britse hoofdstad. De paarden waren afkomstig van de Household Cavalry, een onderdeel van het Britse leger. De dieren werden opgeschrikt door een lading cement die op een bouwwerf op de grond viel en gingen ervandoor. Daarbij wierpen ze hun ruiters af, waardoor vier personen gewond raakten.

Op beelden was te zien hoe de paarden door de stad liepen en voor heel wat opschudding zorgden. Daarbij was ook te zien hoe en wit paard bedekt was met bloed. Later raakte ook bekend dat één van de paarden frontaal zou gebotst zijn op een geparkeerde tourbus.

Tegen de middag werden alle paarden opnieuw gevangen en werden ze onderzocht door een dierenarts. Minister van Defensie James Cartlidge laat donderdag weten dat twee van de paarden er erg aan toe zijn.

“Drie van hen zijn in orde, twee van hen zijn helaas in een relatief ernstige toestand en uiteraard zullen we die toestand in de gaten houden. Ze zijn er ernstig aan toe, maar zoals ik het begrijp, leven ze nog.” De twee paarden zouden Vida en Quaker heten.

De vier ruiters werden ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden niet in kritieke toestand verkeren.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer