© rr.

“We zijn gebonden aan de beperkingen van ons budget”: Florian Vermeersch is op weg naar UAE Team Emirates van Tadej Pogacar

Het ziet ernaar uit dat Florian Vermeersch (25) Lotto Dstny verlaat. De Oost-Vlaming heeft een voorstel van UAE Team Emirates op zak. Een getekend akkoord is er nog niet maar bij Lotto Dstny maken ze zich nog weinig begoochelingen.

Guy Van Den Langenbergh

“Ik heb Florian vandaag aan de lijn gehad en hij heeft bevestigd dat er een voorstel op tafel ligt”, aldus sportief manager Kurt Van de Wouwer. “Wij zouden Florian graag aan boord houden maar zijn uiteraard ook gebonden door de beperkingen van ons budget. Met Van Gils, Van Eetvelt en De Lie hebben we al drie van de vier kopmannen aan boord kunnen houden. Dat vind ik al een succes.”

Vermeersch is aan zijn vijfde seizoen bij het team van de Nationale Loterij bezig en won daarbij één wedstrijd, maar stond ook al op het podium van Parijs-Roubaix. Hij brak dit jaar zijn dijbeen tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen en zal pas in de tweede helft van het jaar zijn wederoptreden kunnen maken. Er werd geschermd met interesse van meerdere teams maar de renner zelf had in zijn dichtste kringen reeds laten uitschijnen dat een verhuis naar het team van Tadej Pogacar en Tim Wellens zijn voorkeur wegdroeg.

Met Milan Menten (27) bereikte het team van de Nationale Loterij intussen wel een akkoord. De Limburger, momenteel aan de slag in de Ronde van Romandië, is aan zijn tweede jaar bij Lotto Dstny bezig en was vorig jaar goed voor een zege in de GP Le Samyn. Voor Menten zal straks een tweejarig klaarliggen ter ondertekening.

Of Victor Campenaerts volgend jaar nog bij Lotto Dstny zal rijden, is nog maar zeer de vraag. De 32-jarige ex-werelduurrecordhouder ontving tot nu toe nog geen voorstel en wil ook niet te lang meer blijven wachten. Meerdere teams hebben al geïnformeerd achter de Antwerpenaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer