© rtv

Man (62) die verdacht wordt van moord op zijn vrouw (43) zit al maand in Nederlandse cel: “Wellicht wordt hij binnenkort aan ons land overgeleverd”

Beerzel -

Ali G. (62), de man die ervan verdacht wordt zijn vrouw om het leven te hebben gebracht in hun appartement op de Aarschotbaan in Beerzel (Putte), wordt binnen de tien dagen overgeleverd aan ons land. Daar stemde hij vrijdag mee in tijdens een zitting in Nederland.

Theo Derkinderen

LEES OOK. Moord in Beerzel: Maria G. met messteken vermoord, partner Ali G. plaatste vooraf verontrustende berichten online

Op Paasmaandag 1 april liep er ’s nachts bij de noodcentrale een melding binnen van een zwaar toegetakelde vrouw in een appartement op de Aarschotbaan in Beerzel, een drukke verbindingsweg tussen Heist-op-den-Berg en Berlaar-Heikant. De hulpdiensten konden alleen maar de dood van de vrouw vaststellen.

Maria G. (43), een vrouw van Slovaakse afkomst, bleek met verschillende messteken om het leven te zijn gebracht. Van haar echtgenoot Ali G. (62), een man van Turkse afkomst, maar met de Nederlandse nationaliteit, was er op dat ogenblik geen enkel spoor te bekennen. Hij bleek met zijn auto op de vlucht te zijn geslagen. De wagen werd onmiddellijk geseind en met succes: korte tijd later kon een politieploeg de auto onderscheppen op een snelweg in de buurt van het Nederlandse Ulvenhout, niet zo ver van de Belgische grens.

Verdachte Ali G. werd kort na de feiten net over de grens met Nederland opgepakt.© rr

Ali werd gearresteerd en verbleef sindsdien in een Nederlandse gevangenis. Ons land vroeg onmiddellijk om de overlevering van de man. Vrijdagvoormiddag zou hij, tijdens een zitting in een rechtbank in Nederland, daarmee ingestemd hebben.

Kort na de feiten in Beerzel bevestigden enkele bronnen dat Ali G. vermoedens zou hebben gehad dat zijn vrouw overspel pleegde

Verklaring

Normaal gezien zou hij binnen de tien dagen aan ons land worden overgeleverd en in een Belgische cel worden opgesloten. “En vanaf dat moment zullen we ook een verklaring kunnen afleggen aan de onderzoekers van de feiten”, reageert advocaat Cédric Monheim op de beslissing van Ali G. om naar ons land te komen.

Slachtoffer Maria G.© rr

Over wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom de man Maria G. zou hebben gedood, wil de strafpleiter voorlopig niets kwijt. Kort na de feiten in Beerzel bevestigden enkele bronnen wel dat Ali vermoedens zou hebben gehad dat zijn vrouw overspel pleegde. Of dat ook klopt, zal pas duidelijk worden als de man in ons land wordt verhoord.

Facebook

Vast staat dat hij enkele uren voor de dodelijke steekpartij in het Turks enkele verontrustende berichten plaatste op zijn Facebookprofiel. Zo schreef hij onder meer ‘Onthoud, je wordt geleid naar wat je verdient’ en ‘Nu moet iedereen nadenken over wat er gebeurd is en wat er met ons gebeurd is’. Alsof hij de moord op zijn vrouw aankondigde.

LEES OOK. Buren geschokt nadat Ali (62) zijn partner Maria (43) om het leven brengt in Beerzel: “Hij was altijd vriendelijk tegen ons”

Het koppel had twee kinderen en woonde nog niet zo lang in het Beerzelse appartement. De kinderen zouden op het ogenblik van de steekpartij thuis zijn geweest, maar bleven ongedeerd. Of ze ook getuige waren van het voorval, wil niemand bevestigen.

Het appartement waar het lichaam van Maria ’s ochtends vroeg werd aangetroffen.© Kristof Van Rompaey

Normale procedure

Eenmaal de man overgeleverd is, volgt de normale gerechtelijke procedure in ons land. Dan zal hij voor de onderzoeksrechter worden geleid die over zijn aanhouding zal beslissen. Wordt Ali G. aangehouden, dan zal hij binnen de vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen.

Normaal gezien zal de man in de loop van volgende week, ten laatste op 13 mei, door de Nederlandse politie worden overgedragen aan de Belgische speurders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen