Photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo news

Minstens 1 meter groot, 8 jaar oud en... niet te zwaar: Bobbejaanland zet bezoekers op de weegschaal

Een maatje meer of minder? In pretpark Bobbejaanland maakt het een verschil. Medewerkers kunnen bezoekers van de waterattracties sinds kort vragen om plaats te nemen op een weegschaal. “We vragen dit enkel als er twijfels zijn over het overschrijden van de maximale gewichtslimiet”, zegt woordvoerster Peggy Verelst.

6 reacties

  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    niet meer dan normaal .. veiligheid primeert
  • Angelo Cabooter

    6 jaar geleden
    In liften heb je ook een bepaalde gewichtslimiet. Vaak staat er op 8 tot 10 personen of soms tot 2000kg (of hoger, hangt van de lift af) dus bij attracties mag dat ook.
  • bert de jaegher

    6 jaar geleden
    als er iets zou gebeuren en achteraf blijkt dat er teveel zware personen in een boomstam zaten, wat dan ???? boodschap is dat veiligheid altijd nr 1 is. Goed gedaan van Bobbejaanland !!!
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Zoals altijd wordt er weeral wei ig genuanceerd bericht zeker in de titel. Toch normaal dat men veiligheidsmaatregelen neemt. Als je niet wil gewogen worden ga dan niet met 4 in zo'n wagentje
  • Lucas Vandebrug

    6 jaar geleden
    Groot gelijk , veiligheid voor alles , 10/10 voor Bobbejaanland
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM
    2

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”