© Tom Palmaers

VIDEO. Politie zoekt drugslabo in villawijk in Lanaken

De politie is vanochtend binnengevallen op een achttal plaatsen in Lanaken – onder meer in de Rekemse villawijk – en in Maaseik. Aanleiding was een onderzoek naar de dumpingen van chemisch afval en drugslabo’s. Enkele personen werden gearresteerd. Het merendeel wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

nv

In Limburg, vooral in de grensstreek, wordt om de haverklap afval ontdekt dat afkomstig is van drugslabo’s. Het gaat dan vooral om dumpingen van blauwe vaten met restanten van grondstoffen voor de aanmaak van onder meer xtc. Het parket probeert het fenomeen te bekampen, maar dat blijkt door de wildgroei van drugslabo’s in deze contreien geen gemakkelijke klus.

Vandaag vond een gecoördineerde actie plaats, blijkbaar nadat vorige week na een brand in een bedrijf op de Rekoutweg in Maastricht een redelijk groot drugslabo werd ontdekt. In het onderzoek zou gebleken zijn dat er linken zijn met personen uit Belgisch-Limburg. Vandaar de huiszoekingen in Lanaken en in Maaseik. Die gebeurden onder meer in een villa op de Sterrenlaan in Rekem. Daar werd geen chemisch labo ontdekt, maar wel een ruimte voor een drugsplantage in opbouw en spullen en/of restanten die gebruikt worden in een drugslabo. Ook op andere plaatsen werden aanwijzingen gevonden van de installatie van een labo. Het parket wilde gisteren nog niet communiceren over het onderzoek, omdat er nog een aantal mensen vandaag voor de onderzoeksrechter moet verschijnen.

Het onderzoek van de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de lokale politiezones LaMa en Maasland wordt voortgezet.

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer