Luc De Vos in 2012, 2 jaar voor zijn onverwachte overlijden.
Foto: Belga

Tien jaar na zijn dood krijgt Luc De Vos op 5 december een groot huldeconcert in Lotto Arena

Op 5 december 2024 vindt in de Lotto Arena in Antwerpen 'VOS' plaats, een groot concert als eerbetoon aan Luc De Vos. Eind november zal het 10 jaar geleden zijn dat de songwriter Luc De Vos overleed. Wie er in de Lotto Arena zal optreden is nog een goed bewaard geheim, maar het gaat om artiesten die "een extra dimensie aan het Vossiaanse universum kunnen toevoegen". 

Op 29 november 2014 overleed Luc De Vos onverwacht aan de gevolgen van een acuut orgaanfalen. De zanger van Gorki/Gorky was op dat moment amper 52 jaar oud. Zijn collega's en fans bleven verweesd achter.

Sinds zijn dood kampeert 'Mia' jaarlijks in de top 10 van De Tijdloze van StuBru en hitlijsten met Nederlandstalige klassiekers. Ook nummers als 'Lieve kleine piranha' en 'Wie zal er voor de kinderen zorgen' zijn echte Belpopklassiekers. 

Op donderdag 5 december 2024 zullen een 20-tal artiesten en bands een eerbetoon brengen aan Luc De Vos in de Lotto Arena in Antwerpen. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé heeft in overleg met zijn familie en vrienden artiesten uitgenodigd om "een extra dimensie aan het Vossiaanse universum toe te voegen". 

De volledige affiche wordt binnenkort bekendgemaakt, maar uit de geheimzinnige perstekst valt op te maken dat ook best wel wat vrouwen die avond een nummer van Luc De Vos zullen zingen. 

Luc De Vos trad zelf nooit op in de Lotto Arena, maar werd er op 8 juni 2007 wel "in elke vezel ontroerd door zijn muzikale held Roger Daltrey van The Who". 

Meest gelezen