D’Ambrosio (rechts) naast Mercedes-baas Toto Wolff.© X

Ferrari kaapt nu ook Belgische pion weg bij Mercedes: Jerome d’Ambrosio maakt opmerkelijke F1-transfer

De gewezen racepiloot Jérôme d’Ambrosio zal vanaf 1 oktober werkzaam zijn als adjunct-teambaas bij de F1-renstal Scuderia Ferrari HP. Dat maakt het team maandag bekend. De Belg komt over van Mercedes AMG Petronas.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Jerome d’Ambrosio zal als ‘Deputy Team Principal’ verantwoording moeten afleggen aan Fred Vasseur, de teambaas van Scuderia Ferrari. Daarnaast zal hij ook de academie voor jonge racepiloten leiden. 

De 38-jarige d’Ambrosio was een professioneel racepiloot tot 2020. Op zijn palmares staan een zege in de GP2 en drie in de Formule E. In 2011 draaide hij een seizoen actief mee in de Formule 1 voor Marussia (zonder punten te scoren) en een jaar later verving hij Romain Grosjean bij Lotus voor een race. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast d’Ambrosio stapt ook de Fransman Loic Serra over van Mercedes naar Ferrari. Hij versterkt vanaf 1 oktober het ingenieursteam van de renstal. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton trekt eind dit seizoen eveneens van Mercedes naar Ferrari.

LEES OOK. Max Verstappen schept duidelijkheid na vertrek van topontwerper Adrian Newey: “Mijn toekomst ligt bij Red Bull, op dit moment”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1