Tielemans wordt Man van de Match bij Monaco en pakt eenvoudige zege

AS Monaco won met 2-0 van Caen in de Franse Ligue 1, met Youri Tielemans in de basis. De Monegasken komen zo tot op drie puntjes van leider PSG, dat zondag naar Marseille moet voor de geladen topper. Tielemans speelde een sterke wedstrijd en werd nadien uitgeroepen tot Man van de Match.

vml

Tielemans mocht opnieuw starten voor AS Monaco tegen Caen, waar Stef Peeters niet van de bank kwam. Centraal op met middenveld maakte Tielemans een sterke beurt en gaf hij de beslissendste pas die uiteindelijk leidde tot de 1-0 van Balde Keita in de 21e minuut, meteen zijn eerste doelpunt in het shirt van AS Monaco.

Na rust verdubbelde Falcao de score vanop de stip met zijn dertiende doelpunt van het seizoen.

Negen minuten voor tijd mocht Tielemans naar de kant, om plaats te ruimen voor zijn grote concurrent Joao Moutinho. Monaco nadert tot op drie punten van PSG, maar dat speelt zondag nog een topper in Marseille.

Isaac Mbenza maakte vrijdag al de winning goal in de 0-1 zege van Montpellier bij Saint-Etienne. Nantes hield de drie punten thuis tegen Guingamp, het werd 2-1. Abdoulaye Toure scoorde in de slotfase het winnende doelpunt. Yassine El Ghanassy kwam in de 66e minuut tussen de lijnen bij Nantes, dat met 20 punten de derde plaats bezet. Guingamp (13) is na negen speeldagen elfde.