© Fotomontage GVA

Pol Goossen (74) spreekt zich uit vóór dieren en tegen brulboeien: “Ik word nog altijd zenuwachtig van Piet Huysentruyt”

Hij is voor eeuwig Frank uit Thuis, maar in het echte leven kan acteur Pol Goossen (74) niet verder verwijderd zijn van al wie een grote mond opzet. “Op brulboeien heb ik het niet zo begrepen.”

red

Ooit ergerde Pol Goossen zich aan een affiche op de koelkast van een tv-kok met daarop alle dieren die je kan eten. “Nadat ik er een column over had geschreven, veranderde hij dat in een affiche met groenten en fruit”, vertelt de acteur in een interview met Dag Allemaal. Die columns schrijft hij voor Gaia. Goossen is ook lid van Natuurpunt en fan van de partij DierAnimal. “Op wie moet ik anders stemmen?”

LEES OOK. ‘Thuis’-acteur Pol Goossen steunt nieuwe politieke formatie DierAnimal: “Het gaat bij mij verder dan het aaien van een hond of kat”

Dat hij een dierenvriend is, is een understatement. Het maakt ook dat Goossen al jaren veganistisch door het leven gaat, met af en toe een uitzondering voor een ei van een gezonde kip. “Michel Vandenbosch vroeg me ooit waarom ik een hond wél graag zie en een varken niet. Dat heeft m’n leven definitief veranderd.”

Zachte mensen, daar heeft de acteur het ook voor. “Jammer dat er zoveel brulboeien zijn, die konkelfoezen en intrigeren.” Al wordt hij zelf ook af en toe eens woedend. Tien jaar geleden bijvoorbeeld, toen Piet Huysentruyt op de toenmalige zender VIER een levende kreeft op de barbecue gooide. Nooit zou hij nog voor die zender werken. “Ik heb sindsdien aanbiedingen uit die hoek afgeslagen. Een mens moet principieel zijn. Ik word nog altijd zenuwachtig als ik het hoofd van Piet Huysentruyt zie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER