© Wim Kempenaers

Scouts uit Hoevenen riskeren vier jaar cel voor uit de hand gelopen grap

Twee scouts uit Hoevenen riskeren vier jaar cel voor een grap waarbij ze de broek van hun slapende vriend in brand staken.

inke

Tomas Verduyn (21) uit Hoevenen was in maart 2016, tijdens een zogenoemde inleefweek met zijn scouts Sint-Hubertus, in slaap gevallen toen twee medeleiders op het idee kwamen hem weer wakker te maken. Ze goten lampolie op het achterwerk van Tomas en staken dat in brand.

De leider van de jongverkenners (elf tot dertien jaar) raakte zo ernstig verbrand dat hij zes weken lang met derdegraadsbrandwonden in het ziekenhuis lag. Hij onderging vier operaties. Achteraf werd hij zelf uit de scoutsgroep gezet door zijn verwondingen.

Sander L. (26) en Sebastiaan S. (26) hebben volgens de procureur met voorbedachten rade gehandeld, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. “Gezien de dramatische gevolgen en de blijvende letsels eis ik een celstraf van 4 jaar effectief voor beide verdachten.”

Sander L. herhaalde dat het om een uit de hand gelopen grap ging. Zijn advocaat vroeg om een werkstraf of een straf met uitstel.

Vonnis op 27 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER