Foto ter illustratie.© IF

Koperdieven gearresteerd tijdens verkeersactie: “Mogelijke link met pas gepleegde feiten”

Steenokkerzeel/Eppegem -

De politie van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) heeft afgelopen weekend twee koperdieven kunnen vatten. Die hadden mogelijk net voordien hun slag geslagen in Eppegem. De verdachten werden bij een verkeersactie betrapt op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel en gearresteerd.

Een overladen wagen trok de aandacht van de agenten van de verkeersdienst tijdens de controles op de Haachtsesteenweg. Terecht, bleek na verdere controle: de achterbank lag vol met spoelen koperen kabels.

“Voorafgaand aan de controle had de politie melding gekregen van een diefstal van koperdraden in Eppegem waarbij de daders op heterdaad betrapt werden”, zegt politiewoordvoerder Jens Van den Troost. “Er is dus mogelijk een link. De twee inzittenden van het voertuig werden gearresteerd en hun voertuig in beslag genomen. Het onderzoek loopt.”

19 positieve ademtests

Tijdens de verkeersactie, die plaatsvond op de Leuvensesteenweg in Kampenhout en de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel, werden 1.076 bestuurders gecontroleerd. Er werden 19 positieve ademtests afgenomen en drie pv’s voor drugs in het verkeer opgesteld.

Er werden nog inbreuken vastgesteld zoals het niet dragen van de gordel, inbreuken op het rijbewijs, gsm-gebruik en ontbrekende verzekering of inschrijving. (dbg)