Maxima tot 21 graden op komst.
Foto: Marser

De week start alweer grijs, maar niet getreurd: vanaf donderdag droog, zonniger en warmer weer

Volgende week start alweer grijs en wisselvallig. Maar er is beterschap op komst dankzij een hogedrukgebied dat ons weer zal bepalen. Eind volgende week klimmen de maxima naar 20-21 graden en blijft het overwegend droog. 

Hoe ziet het er de komende dagen uit?

Het wordt vandaag wisselend bewolkt. De maxima variëren van 13 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.

Volgende nacht blijft het wisselend bewolkt met kans op enkele geïsoleerde buien. Op sommige plaatsen kan er wat nevel of mist ontstaan. 

Bekijk: maandag start kletsnat

Videospeler inladen...

Maandag moeten we rekening houden met perioden van regen en pittige buien. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.

Dinsdag is er eerst veel bewolking met perioden van regen. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droog en verschijnen er vooral in het westen en centrum breder wordende opklaringen. De maxima schommelen van 13 tot 17 graden.

Woensdag hangen er vrij veel wolkenvelden, maar blijft het zo goed als droog. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

Van donderdag tot zaterdag bepaalt een hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden en de Noordzee ons weer. We krijgen rustig en overwegend droog weer.

Donderdag wordt het zo'n 18 graden. In het weekend klimmen de maxima richting 21 graden, vooral dan in het centrum van het land. 

Meest gelezen