Bouwel moest in de beslissende set nipt het onderspit delven.© koen fasseur

Volleybal 3de nationale: bouwel - wetteren 2-3

Margo De Busser verliest met Bouwel testwedstrijd om promotie: “Dit vergalt het fantastische seizoen niet”

De vrouwen van Bouwel zijn er net niet in geslaagd de testwedstrijd om een mogelijke promotie naar tweede nationale naar hun hand te zetten. Na een gelijkopgaande wedstrijd moesten Margo De Busser en co. nipt met 2-3 het hoofd buigen tegen een iets efficiënter Wetteren.

Marcel Bernaerts

Nochtans begon het goed voor Bouwel dat de eerste set met 27-25 naar zich toe trok. Daarna speelden beide teams om beurten haasje-over zodat er een beslissende vijfde set aan te pas kwam. Daarin moest Bouwel met 11-15 haar meerdere erkennen.

“Qua receptie speelden we vandaag niet onze beste wedstrijd, waardoor het voor de setters heel moeilijk werd om de nodige variatie in het spelletje te leggen”, vertelt Margo De Busser. “Daardoor konden zij hun lengte en blokkracht optimaal benutten. Het was bij momenten hard tegen onzacht, maar uiteindelijk waren zij iets efficiënter bij het maken van de punten.”

Ondanks de nederlaag, blikken ze bij Bouwel terug op een geslaagd seizoen. “Deze nipte nederlaag mag al het goede van de voorbije maanden niet doen verbleken”, aldus De Busser. “We speelden gewoon een schitterend seizoen. Het is niet zo dat de goede prestaties zomaar uit de lucht kwamen vallen. We hebben al jaren ongeveer hetzelfde team. We kennen elkaar door en door en weten wat we aan elkaar hebben. We zijn in die jaren gegroeid van een team dat moest knokken om het behoud te verzekeren naar een degelijke subtopper. Het feit dat we hier nu stonden, bewijst dat we thuis horen in deze reeks. En dat de klik met de nieuwe trainer Eric Nolmans er direct was, heeft ook een steentje bijgedragen. Voor mij is het ook nog eens een mooi einde van een lange carrière. Ik geef met veel plezier de fakkel door aan de talentvolle jongeren.”

Geslaagd seizoen

Ook trainer Eric Nolmans was tevreden over het seizoen. “Bedoeling was om beter te doen dan de vijfde plaats van vorig seizoen en daarin zijn we met een beperkte kern geslaagd”, zegt de coach. “Natuurlijk is het fijner om een seizoen met een overwinning af te sluiten, maar dit nipte 2-3-verlies voelt niet zwaar aan en toont dat we als groep goed bezig geweest zijn. De testwedstrijd viel ook op een ongelukkig moment. Vijftien dagen na het einde van de competitie is iets te lang om nog de volle focus te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal