© Frederik Beyens

Eten voor minder dan 15 euro: taco bij La Taqueria

In deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eten we Mexicaans bij La Taqueria, taco Beef Barbacoa voor 9 euro.

Luc Hoornaert

De diversiteit van Mexicaans eten begint ook in ons land door te dringen en aan populariteit te winnen. Een taco is het meest bekende en lijkt ook het makkelijkst te exporteren. Een taco is een traditioneel gerecht waarbij een tortilla van maismeel met een vulling erin wordt opgerold en gegeten.

Bij La Taqueria worden alle taco’s voor je neus from scratch gemaakt. De Beef Barbacoa bevat naast pittig rundvlees, crispy uitjes, koriander en een crème van verbrande lente-ui een huisgemaakte mole. Dat is een diepe donkere saus op basis van kippenbouillon, verschillende soorten chilipepers, aromatische kruiden, oud brood, noten en cacao.

De traditie zegt dat mole oorspronkelijk omstreeks 1680 werd gemaakt in de keuken van het Santa Rosaklooster in Puebla door Sor Andrea de la Asunción. Zij bereidde het gerecht voor een bisschop die op bezoek kwam in het klooster.

Bij La Taqueria reisden ze naar de uiterste hoeken van de Verenigde Staten om zich te laten inspireren door de verschillende Mexicaanse keukens. Bovendien werken ze hier alleen met kwaliteitsvolle en verse ingrediënten. Laat je verleiden door wat Mexicaanse flair!

© Frederik Beyens

La Taqueria, Vrijheidstraat 63, 2000 Antwerpen, 0468-56.55.60