Enkele kinderen onthullen een van de twee nieuwe mini-shelters met de naam Dassenburcht.© Hans Otten

Mini-shelters laten je ten volle genieten van Kempense natuur

Herentals -

Op het scouts- en gidsendomein Hopper Den Brink in Herentals zijn zaterdag twee houten mini-shelters officieel geopend. Ze kunnen worden gebruikt door kleine groepjes om overdekt, maar tegelijk toch in openlucht de nacht door te brengen. Er zijn nog meer ontwikkelingen op til.

ho

Jeroen Pauwels van Hopper Den Brink, gedeputeerde Mireille Colson (N-VA) van de provincie Antwerpen en de Herentalse schepen voor Toerisme Stefan Verraedt (N-VA) onthulden de eerste mini-shelter, de aanwezige kinderen de tweede. De houten, driehoekige overnachtingsplaatsen kregen de namen Beverburcht en Dassenburcht mee. De constructie biedt de mogelijkheid om vier groepjes van maximum tien mensen beschut te laten overnachten onder de blote sterrenhemel en zo te genieten van de ongerepte natuur.

Gedeputeerde Mireille Colson, schepen Stefan Verraedt en Jeroen Pauwels van Hopper Den Brink hebben de tweede mini-shelter ‘Beverburcht’ onthuld.© Hans Otten

“We konden dit alleen maar realiseren dankzij de 50 procent subsidies van de provincie en de inzet van onze eigen medewerkers”, zegt Jeroen Pauwels. “Het is een van de nieuwigheden die op ons domein op til zijn. Zo staan er nog een parking en onthaalinfrastructuur op de planning. Dat laatste past binnen het project van de Kleine-Nete-Momentjes. Dat gaat over rustbanken om te picknicken. Wij bouwen er ook een waterpartijtje bij langs het traject van de toekomstige fietsostrade die hier voorbijkomt.”

Visie op beleving

Volgens de gedeputeerde en de schepen passen de mini-shelters perfect binnen de provinciale en stedelijke visie op toeristische beleving. “De Kempense Heuvelrug en de vallei van de Kleine Nete zijn hier onze grootste recreatieve troeven. De mini-shelters maken het voor gezinnen met kinderen ideaal om een avontuur in onze natuur te beleven, terwijl attractiepunten zoals het Netepark, Sport Vlaanderen en Hidrodoe hier op wandelafstand vandaan liggen. Ook Bobbejaanland is hier niet te ver vandaan.”

Het is ook de reden waarom Herentals zaterdag de opening van het toeristisch seizoen op die Kempense Heuvelrug rond Hopper Den Brink, de Toeristentoren en De Waterral op de Kleine Nete liet plaatsvinden.

Ook de Kelten maken tijdens de opening van het toeristisch seizoen op scoutsdomein Hopper Den Brink hun opwachting.© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals