© Jef Wijckmans

Eddy Huyghe krijgt titel ereschepen

Voormalig gemeenteraadslid Eddy Huyghe krijgt de titel van ereschepen.

jw

Voor de tweede maal stond de toekenning van de titel van ereschepen aan Eddy Huyghe op de dagorde van de gemeenteraad. De eerste maal zetelde de man nog in de raad zelf en werd het punt afgevoerd. Dat was dit keer niet het geva,l waardoor het punt unaniem en met applaus werd goedgekeurd.

Huyghe was dertig jaar lid van het schepencollege, waarvan drie jaar als burgemeester. Hij staat bekend om een uitzonderlijke kennis van de gemeente en haar geschiedenis. In die periode zorgde hij voor grote verwezenlijkingen op het vlak van ruimtelijke ordening. Woonprojecten zoals het Abel Fransplein, Fazantenweg, Sleutelhof en Hoogvelden werden door hem gerealiseerd.

Als jurist was ook de bevoegdheid juridische zaken zijn domein. Verder zal hij zeker bekend blijven als de man die kunst in het straatbeeld bracht met onder meer de werken op de rotondes Moës en Molenstraat. Dankzij hem gaf de gemeente ook enkele kunstboeken uit met werken aan en in gemeentelijke eigendommen.

Tenslotte lag hij aan de basis van de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf. Huyghe ging in december 2018 aan het einde van de toenmalige legislatuur met politiek pensioen.