De politie vond bij een van de huiszoekingen een klein wapenarsenaal.© Lokale politie Lier

Politie klist drugsdealers en vindt ook tal van verboden wapens: “Een van hen vluchtte weg en reed bijna politieman omver”

Lier -

De onderzoeksrechter heeft twee mannen uit Lier aangehouden op verdenking van drugshandel. Een van de mannen wordt ook beticht van een poging tot doodslag op een politieman omdat hij die bijna omverreed toen hij wegvluchtte. Bij een andere huiszoeking zijn ook wapens gevonden.

Theo Derkinderen

Het ILR-team van de lokale politie Lier betrapte eind april – het nieuws werd nu pas bekendgemaakt – een 32-jarige man die drugs wou verkopen. “De man liet zich evenwel niet zomaar inrekenen en vluchtte weg met zijn auto. Daarbij reed hij bijna een politieman aan. Uiteindelijk konden we de verdachte iets later klemrijden en arresteren”, licht Magalie Derboven van politiezone Lier toe.

“In de auto van de man troffen onze mensen 755 euro aan cash geld aan. Tijdens zijn vlucht had de betrokkene ook een hoeveelheid cocaïne uit de wagen gegooid. Maar die kon worden gerecupereerd.”

De dertiger werd vervolgens naar het commissariaat overgebracht voor een grondig verhoor.

Wapens

Dezelfde dag nog werden er ook huiszoekingen uitgevoerd. Onder andere bij een 39-jarige man uit Lier die eveneens werd aanzien als een verkoper van verdovende middelen. “Tijdens die huiszoeking troffen we 36 gram hasj, 16,5 gram MDMA, 23 gram cannabis, 51 xtc-tabletten, lachgas en verschillende verboden wapens aan.”

Naast de wapens zijn er ook verschillende hoeveelheden drugs aangetroffen bij een huiszoeking.© Lokale politie Lier

Ook die man werd gearresteerd en over de feiten verhoord. Het parket besliste om het tweetal voor te leiden bij de Mechelse onderzoeksrechter op verdenking van de verkoop en het bezit van verdovende middelen.

Poging doodslag

De jongste van de twee werd ook voorgeleid op verdenking van poging tot doodslag op de politieman die maar nipt aan een aanrijding kon ontsnappen. De oudste van de twee werd ook beticht voor het bezit van verboden wapens. Het ging om een heel arsenaal, waaronder handvuurwapens, geweren, een zwaard, een kruisboogpistool en messen.

Na hun voorleiding en verhoor besliste de onderzoeksrechter om het tweetal aan te houden en in de gevangenis te laten opsluiten. Het onderzoek naar de handel en wandel van beide verdachten wordt volop verdergezet. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen