© HBO

BINGETIP. 'Westworld 2': De speeltijd is voorbij

Journalist zijn heeft zo z’n voordelen. Dat je de kans krijgt om bepaalde series te zien voor ze op het scherm komen, is er daar een van. Ons geluk kon dan ook niet op toen de eerste vijf afleveringen van het tweede seizoen van ‘Westworld’ in onze mailbox terechtkwamen. Want, we moeten eerlijk zijn: we zijn fan.

nco

Toen het eerste seizoen eind 2016 uitkwam, waren we meteen mee. Het had dan ook alles wat een HBO-topper nodig heeft - we hebben nochtans hoge eisen na al die seizoenen van ‘Game of Thrones’. Te beginnen met het verhaal: Westworld is een pretpark waar het rijke volk - de gasten - kan doen wat het wil. Zin om iemand neer te schieten? Geen probleem. Of je even amuseren met de meisjes van plezier of toch liever de boerendochter? Ook dat kan, want alle inwoners van het park zijn robots - de hosts - die de gasten geen kwaad kunnen doen en iedere avond gewoon opnieuw geprogrammeerd worden.

Andere spelregels

Terwijl we iedere keer opnieuw verrast werden door een ingenieuze plot twist, konden we ook niet naast de fantastische acteerprestaties kijken. Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Ed Harris en Anthony Hopkins zijn slechts enkele van de acteurs die indruk maakten. In het tweede seizoen moeten we het spijtig genoeg zonder Hopkins doen. De bedenker van het park heeft de vorige seizoensfinale niet overleefd, maar hij heeft wel een gepast afscheidscadeautje achtergelaten. De spelregels zijn namelijk veranderd. Het is gedaan met de speeltijd voor de gasten, want de hosts weten hoe de vork in de steel zit en vinden het stilaan tijd om hun vrijheid op te eisen. Dat ze daarom de aanwezige gasten op de meest gruwelijke en bloederige manieren uit de weg moeten ruimen, hoort daar nu eenmaal bij. De Man In Black, gespeeld door onze favoriet Harris, is de enige die deze verandering van spelwijze toejuicht.

Dat wij het tweede seizoen bijzonder weten te appreciëren, blijkt uit onderstaande score. En de afleveringen worden steeds beter, dus wie weet bij welk getal we na aflevering tien geëindigd waren. Maar voor het tweede deel van dit seizoen moeten wij net als alle andere stervelingen wachten tot HBO en Play More het uitzenden. We zijn tenslotte ook maar journalisten.

Vanaf 23 april op Play More. Wekelijks nieuwe aflevering