Uitslaande brand in woning in Houthulst werd mogelijk aangestoken: één verdachte gearresteerd

Houthulst -

In het Houthulstse dorp Jonkershove brak vrijdagvoormiddag een uitslaande brand uit in een woning. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Er werd al een verdachte gearresteerd, die later verhoord zal worden.

ptb

Het gaat om een huis in de Eendrachtstraat. Brandweer Westhoek werd vrijdagochtend rond 9.20 uur opgeroepen. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de woning, maar intussen is het vuur onder controle.

Het huis is volledig uitgebrand. “Maar de naburige woningen zijn gevrijwaard”, aldus brandweerwoordvoerder Kristof Louagie. “Bij de melding was er sprake van een ontploffing. In het huis was niemand aanwezig.”

Verdachte opgepakt

Er is intussen een vermoeden van brandstichting. Bij het uitbreken van de brand werd een persoon opgemerkt bij de woning. Het parket van West-Vlaanderen stelt een branddeskundige aan. Het lab komt ter plaatse om onderzoek te doen en er is al een verdachte gearresteerd. “Deze persoon wordt later vandaag verhoord”, aldus het parket.

De gemeente Houthulst voorziet in noodopvang als dat nodig zou blijken voor de bewoner. De straat was een tijdlang afgesloten tijdens de bluswerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen