De man werd slapend aangetroffen in zijn wagen op de parking van Wijnegem Shop Eat Enjoy.© Wijnegem Shop Eat Enjoy

Dertig maanden cel en schadevergoeding voor man die gijzeling verzon

Antwerpen, Wijnegem -

Een man uit Antwerpen die vorig jaar liet uitschijnen dat hij gegijzeld werd in de hoop dat zijn vriendin hem vervolgens zou dumpen, is door de rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel, een boete, en een schadevergoeding van ruim 21.000 euro aan de politiediensten die nutteloos uitrukten en een onderzoek voerden.

De beklaagde had eind april 2023 een bericht naar zijn toenmalige vriendin gestuurd waarin hij zei dat hij werd gegijzeld, en zijn gijzelnemer 10.000 euro eiste. De vriendin belde de politie, die meteen de grote middelen inzette. Er werden bewakingsbeelden opgevraagd en telefonieonderzoek uitgevoerd, en de buurt werd bevraagd.

De politie trof de zogenaamde gegijzelde echter later op de dag slapend aan in een wagen op een parking in Wijnegem. Een mogelijke gijzelnemer was nergens te bespeuren. Zelf stelde de man dat hij net was vrijgelaten, maar tijdens een daaropvolgend verhoor bekende hij dat hij alles had verzonnen. De man wilde van zijn relatie af en hoopte dat een gijzelingsdrama zijn vriendin op een of andere manier zou aanzetten om van hem weg te gaan.

De man is nu veroordeeld tot 30 maanden cel, en het terugbetalen van de manuren die de politie klopte aan de Belgische staat.

 (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen