VTM komt met nieuws over 'Familie' na spannende seizoensfinale: dit staat er te gebeuren

Fans van 'Familie' bleven na de seizoensfinale in juni nagelbijtend achter met duizenden vraagtekens. Twijfelen of er doden zijn gevallen, is onnodig. De vraag is alleen maar: hoeveel? Nu is er drie keer goed nieuws voor fans van 'Familie'. De startdatum van de allereerste aflevering van het 28ste seizoen is bekend, het wordt een dubbelaflevering én de kijkers krijgen al een klein voorsmaakje van wat er te gebeuren staat. Wij zetten alles even op een rijtje.

mrra, jdb

Op het einde van het 27ste seizoen van 'Familie' was er één ding duidelijk: de schrijvers van de populaire VTM-soap hebben nu al genoeg materiaal om er vanaf september opnieuw met de stormram tegenaan te gaan. Want ze hebben ons héél veel uit te leggen. Zijn er écht zo veel doden gevallen in de seizoensfinale ‘Familie’? Want je kon de mogelijke slachtoffers bijna niet meer op één hand tellen. En hoe vergaat het de personages, die nog uit hun ongeluk weten te klauteren?

LEES OOK. Seizoensfinale ‘Familie’ laat ons achter met duizend vragen: zien we volgend seizoen al deze acteurs verdwijnen?

Voorsmaakje

VTM heeft al een korte inhoud vrijgegeven van de eerste vijf afleveringen van 'Familie', en daaruit valt al heel wat af te leiden.

De vraag die op ieders lippen brandt: wie heeft Amélie neergestoken? Het enige wat we weten is dat Véronique naast het bebloede lichaam van haar zus is wakker geworden, zonder zich ook maar iets te herinneren van de avond ervoor. Onder de traumatische gebeurtenissen van de voorbije maanden krijgt ze zwaar te lijden tijdens de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen. Stilaan begint ze de moed te verliezen. Hoe geraakt ze uit die steeds diepere put? Hoe loopt haar kennismaking met Vicky af? En wie beantwoordt haar duizenden vragen?

Lars, die na seizoenen van welles-nietes eindelijk een relatie gestart is met Véronique, heeft stevige vermoedens. Maar zijn moeder Brigitte plaatst daar zo haar vraagtekens bij. Maar dat is niet de enige zorg van Lars. Tijdens de eerste week windt zijn ex Marie Mathias volledig rond haar vinger. En dat zet Lars met de mond vol tanden.

Ook al zijn we benieuwd naar de afloop van heel wat oude verhaallijnen, er staan in de eerste week ook wat nieuwe gebeurtenissen klaar. Niko bijvoorbeeld, die loopt een oude bekende tegen het lijf. En die blijkt nog geen haar veranderd. Benny die leert dan weer op café Jonas kennen, die zijn intrek heeft genomen in de buurt.

En de doden?

Maar - u merkt het al - voor de antwoorden op onze prangende vragen over de andere personages, zullen we nog even moeten wachten. Die informatie is nog niet vrijgegeven. Het uitstapje met Mila en Milou dat volledig uit de hand liep, wie komt er daar levend boven water? Hoe erg is Stan eraan toe na het gevecht met Maarten en het schot van Evy? Waarom is Stefanie teruggekeerd? En hoe zal Jelle reageren op zijn vitaminesupplementen?

Dat krijgen we wellicht pas te zien op 27 augustus. Dan gaat om 20 uur aflevering 6.209 van start, een episode die meteen dubbel zo lang duurt. Voor wie eerst nog de seizoensfinale wil opfrissen: op zondag 26 augustus om 13.40 uur kunnen de fans alles opnieuw bekijken op VTM.

'Familie', elke weekdag, vanaf 27 augustus, om 20 uur, VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen