Emilia De Geest kreeg het symbolische lint aangemeten door burgemeester Lieven Dehandschutter.© stad Sint-Niklaas

Tweede keer goede keer: Emilia (13) is nieuwe kinderstadsdichter

Sint-Niklaas -

De 13-jarige Emilia De Geest is de nieuwe kinderstadsdichter van Sint-Niklaas. De komende twee jaar zal ze op poëtische wijze hulde brengen aan de stad tijdens feestelijke momenten. Emilia neemt de fakkel over van Aya Vanvinckenroye.

Met het gedicht Mijn lieve, kleine ik werd Emilia verkozen tot de nieuwe kinderstadsdichter. Voor Emilia was het al de tweede deelname aan de wedstrijd en deze keer kaapte ze de eretitel weg. De 13-jarige schrijfster zit op school in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie en doet onder meer aan paardrijden en turnen. Daarnaast houdt ze van lezen en schrijven.

Juryvoorzitter Sofie De Moor, schrijfster van kinderboeken en van gedichten, bracht hulde aan de vier genomineerden en prees de inspanningen van alle jonge dichters die deelnamen. Naast Emilia De Geest werden ook Olivia Opdenakker, Zoë-Jane Huybens en Jasmijn Goethals genomineerd.

Gedicht bij opening zwembad

De nieuwe kinderstadsdichter zal twee jaar lang tijdens feestelijke momenten op poëtische wijze hulde brengen aan de stad, onder meer bij de Vredefeesten, de opening van het Huis van de Sint, de Gedichtendag en Jeugdboekenmaand.

Emilia is alvast enthousiast om ook met een nieuw stadsgedicht begin 2026 het nieuwe zwembad te openen aan de zijde van burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). (yjs)

LEES OOK. Symbolische eerste spadesteek in de grond: over twee jaar zwemmen in nieuw complex op vroeger voetbalplein

© stad Sint-Niklaas

© stad Sint-Niklaas

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER