Lesgeefster Eline Sel (tweede van links) zet de senioren in Rijkevorsel in beweging in sportcentrum De Valk.© Bart Van den Langenbergh

Senioren starten met wekelijkse beweegsessies: “Veel vraag om samen te sporten”

Rijkevorsel -

Senioren uit Rijkevorsel kunnen voortaan op initiatief van de gemeente en van het lokaal dienstencentrum Kleine Prinsen deelnemen aan wekelijkse beweegsessies. Vrijdagochtend daagden de eerste 55-plussers in sportcentrum De Valk op om samen te bewegen. “In plaats van blijf in uw kot zeggen we kom uit uw kot”, zegt Luc Jansen, voorzitter van de seniorenraad in Rijkevorsel.

Bart Van den Langenbergh

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, ongeacht welke leeftijd. De 55-plussers van Rijkevorsel krijgen voortaan de kans om deel te nemen aan wekelijkse beweegsessies in sportcentrum De Valk. De dienst Vrije Tijd van de gemeente Rijkevorsel sloeg hiervoor de handen in mekaar met het lokaal dienstencentrum De Kleine Prinsen.

Vrijdagochtend daagden de eerste senioren op voor de eerste beweegsessies onder leiding van een professionele lesgever. Ook Luc Jansen (73), voorzitter van de seniorenraad in Rijkevorsel, trok zijn trainingspak aan. “In onze seniorenraad kregen we vragen van mensen om gezamenlijk sportaanbod te voorzien. Het gaat vooral om ouderen die zelf niet meer competitiesporten kunnen beoefenen”, legt Luc Jansen uit. “We signaleerden deze vraag aan het gemeentebestuur die ermee aan de slag ging met de organisatie van beweegsessies. Ons motto is niet blijf in uw kot maar wel kom uit uw kot.”

Ook Luc Jansen (rechts), voorzitter van de seniorenraad in Rijkevorsel, is van de partij in De Valk.© Bart Van den Langenbergh

Muziek

Eline Sel van Sportwerk Vlaanderen zette vrijdag de senioren meteen in beweging bij toepasselijke muziek. “We starten de sessies door op muziek de spieren los te maken met de focus op kracht en evenwicht. Daarna doen we aan sport en spel en eindigen we een ‘cooling down’”, vertelt Eline Sel. “Ik ben al tien jaar in Merksplas bezig met gelijkaardige sessies voor senioren. Daar komen elke woensdagnamiddag zo’n honderd senioren sporten.”

De senioren betalen voor elke sessie een luttele drie euro en moet enkel sportkledij aandoen. “Er zijn elke vrijdag twee sessies, eentje van 9.30 uur tot 10.30 uur en van 10.30 uur tot 11.30 uur”, zegt Peter Janssens (N-VA), schepen van Sport in Rijkevorsel. “Bij goed weer kunnen de senioren niet alleen in de sporthal zelf bewegen maar ook buiten op het polyvalent grasveld.”

rijkevorsel.be/seniorensport

Voortaan zijn er elke vrijdag beweegsessies voor senioren uit Rijkevorsel in sportcentrum De Valk.© Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel