© Archief

Man dumpt drugs en geld tijdens achtervolging

Een man met “een aanzienlijke hoeveelheid” drugs en geld op zak is in de nacht van woensdag op donderdag tot tweemaal toe aan de politie kunnen ontsnappen. Agenten van de politie CARMA zagen hoe hij het tijdens een eerste controle in het centrum van Houthalen op de vlucht sloeg, en hoe hij niet veel later zijn auto kwam ophalen om opnieuw het hazenpad te kiezen. Tijdens zijn vlucht dumpte hij onder andere een grote som geld, cannabis en cocaïne.

fivr

Een patrouille van de politie CARMA werd afgelopen nacht opgeroepen voor een melding over geluidsoverlast in het Jordaenssteegje in Houthalen. Ze controleerden er de identiteitsdocumenten van enkele personen, en zagen hoe één van hen meteen ging lopen. Niet veel later keerde de man terug om zijn wagen op te halen. Toen de politie hem opnieuw wilde controleren, ging hij snel weg.

Tijdens de korte achtervolging die volgde, reed hij aan hoge snelheid en bracht hij volgens de politie omstaanders in gevaar. Uiteindelijk verloor hij de controle over het stuur, en kwam hij tot stilstand op het kruispunt van de Bronweg met de Hofstraat. Ondanks een speurtocht in de omgeving, wist de verdachte te voet te ontkomen. De politie vond wel de spullen die hij had gedumpte tijdens de achtervolging: een grote som geld, cannabis, cocaïne en enkele gsm’s. De politie is nog altijd op zoek naar de man.