Angelo en Timmy achter de toog van ’t Verlore Boke. Intussen zijn de rekken gevuld met het zicht op de opening zaterdag 30 maart.© JAA

Angelo, Stephanie en Timmy zetten hun tanden in ‘t Verlore Boke: “Al het goede van vroeger op je bord”

Schoten -

Angelo, Stephanie en Timmy zitten met hun nieuwe ontbijt- en lunchzaakje in de laatste rechte lijn. Letterlijk, want hun pand aan de Churchilllaan ligt op vijfhonderd meter van de meet van de Scheldeprijs. Maar ook figuurlijk, want hun Verlore Boke gaat zaterdag 30 maart open.

Jan Auman

Het startschot voor de inrichting van het pandje naast drukkerij Printhings werd nog maar enkele weken geleden gegeven. Maar het echtpaar Angelo Aerts (28) en Timmy Helsen (43) heeft met de hulp van Angelo’s zus Stephanie Cools (32) heel wat gerealiseerd. De locatie, die oorspronkelijk werd gebouwd als filiaal van Bakkerij De Keersmaeker, leek de voorbije jaren wel behekst. Diverse horeca-ondernemers met even uiteenlopende formules waagden er hun kans, maar lang bleef hun verhaal nooit duren.

Klaar voor de start bij het grote krijtbord waarop dagelijks andere suggesties zullen verschijnen.© JAA

Kleine Bareel

Na onze kennismaking met deze nieuwe uitbaters, hebben wij alvast het gevoel dat het deze keer wel goed komt. Zelden ondernemers ontmoet die zo veel goesting uitstralen als deze drie. En ze komen niet onbeslagen op het ijs. “Ik kreeg een koksopleiding en ben jarenlang kelner geweest in klasserestaurant Kleine Bareel aan de Bredabaan in Schoten. Toen dat negen jaar geleden de deuren sloot, ging ik aan de slag in Lux Restaurant op ’t Eilandje in Antwerpen”, vertelt Angelo.

Timmy voelt zich in zijn sas in de keuken, waarin hij het liefst naar hartenlust experimenteert. “Samen richtten we enige tijd geleden al onze eigen traiteurszaak Chefs@Home op. We komen bij de mensen thuis met onze foodtruck of zorgen met plezier voor de catering op bedrijfsfeestjes. Alle formules zijn bespreekbaar. We zijn echte allrounders”, vertelt ervaren kok Timmy.

Voeg daar nog de efficiëntie en winkelervaring bij van Angelo’s zus Stephanie en je hebt een sterk trio dat met ’t Verlore Boke allerminst kansloos is om de harten van de Schotenaren te veroveren. “Onze gezamenlijke liefde voor het bakkersambacht, maar ook andere culinaire tradities uit grootmoeders tijd, lopen als een rode draad door onze producten”, vertelt Angelo. “In tegenstelling tot ons banketaanbod, bakken we het brood niet zelf. Maar met de echte warme bakker Theunis uit Merksem, waar Stephanie en ik opgroeiden, hebben we een topleverancier.”

De Mokafina-koffie waarvoor Angelo en Timmy zelf de ‘blend’ samenstelden.© JAA

Spek- en eiburger

De dag begint in ’t Verlore Boke telkens om 7 uur. “Zowel de snelle ontbijters als wie uitgebreid de tijd wil nemen voor de eerste maaltijd van de dag, komt aan zijn trekken”, gidst Timmy ons door de kaart. Uit de diverse formules, kiest hij de ontbijtburger met spek en ei als signatuurgerecht.

“Ik serveer de eitjes en het krokante spek zoals bij een klassieke hamburger, maar dan tussen een brioche. Voor de lunch raad ik onze klanten zeker één van de croques ’t Verlore Boke aan. We maken ze zoals vroeger met brood dat voor het bakken in een eimengsel wordt ondergedompeld. Er staan varianten op de kaart met onder meer gerookte zalm en reblochonkaas, maar kijk zeker op onze suggestieborden, want op basis van de inspiratie en producten van de dag zullen er geregeld nieuwe soorten bijkomen.”

De speciaalbiertjes van brouwerij Van Steenberge.© JAA

Streekbiertjes

Zelfs de broodjes – die je ook kan afhalen – worden belegd met huisbereide slaatjes en de zoete gerechten, zoals pannenkoeken en cinnamon rolls, worden met even veel ambachtsliefde zelf gemaakt. Angelo: “We schenken onze zelfsamengestelde Verloren Boke-koffie, in samenwerking met Mokafina, maar op de middag kan ook één van onze streekbiertjes al smaken: de Fourchette (blond), Augustijn (donker) of Baptist (rood). Ze werden met veel liefde gebrouwen door de familie Van Steenbergen in Evergem.”

’t Verloren Boke wil haar start niet missen en pakt dit paasweekend meteen uit met een paasbrunch, al kun je ook zonder gereserveerd te hebben, komen degusteren. Zo wordt duidelijk dat het ogenschijnlijk smalle pand binnen over een zee aan ruimte beschikt, verspreid over twee verdiepingen zelfs. En ook op -1 maakt daglicht de gelagzaal aangenaam om in te vertoeven. Een goede vondst voor Schoten, zo lijkt ’t Verlore Boke.

’t Verloren Boke, Churchilllaan 200 in Schoten. Alle dagen open van 7 tot 15 u behalve woensdag en donderdag. www.tverloreboke.be

’t Verloren Boke ligt langs de Churchilllaan.© JAAt

Zelfs beneden komt er daglicht binnen langs de monumentale ramen. ’t Verloren Boke lijkt ook een aantrekkelijke werkplek.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen