© ANP / AFP, POLITIE SAN FRANCISCO

Dochter (16) van schatrijke Silicon Valley-ondernemers spoorloos verdwenen

De zestienjarige dochter van twee van de bekendste ondernemers van Silicon Valley is vermist. Mint Butterfield, het enige kind van Slack-oprichter Stewart Butterfield en Flickr-oprichtster Caterina Fake, is sinds zondag spoorloos verdwenen in de Amerikaanse staat Californië. Dat meldt The San Francisco Standard.

De tiener werd voor het laatst gezien rond 22 uur in Bolinas in de eerdergenoemde staat. Daarvoor was ze bij het huis van haar moeder in het welvarende Marin County. Zij gaf haar dochter de volgende ochtend op als vermist. Butterfield zou in het Tenderloin-district moeten zijn. Dat is een berucht gebied vanwege het hoge misdaadcijfer en grootschalige daklozenprobleem.

Voor de politie komt dit niet als een verrassing. Butterfield wordt gezien als een probleemtiener die in het verleden al kampte met verslavingsproblemen. Om die reden zou ze bekend zijn in en rondom Tenderloin. Journalist Yashar Ali deelt op X een politiefoto van de zestienjarige, waarop aangegeven wordt dat ze vermist is. Ook roept hij op om te helpen bij de zoektocht naar het meisje.

(lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zoals gezegd is Butterfield de dochter van Stewart Butterfield en Caterina Fake. Die twee richtten in 2004 het fotoplatform Flickr op, waarna het in 2005 werd verkocht aan Yahoo. Butterfield richtte later nog berichtendienst Slack op, dat in 2021 door Salesforce werd overgenomen voor 28 miljard dollar (omgerekend 26,1 miljard euro). Fake en Butterfield trouwden in 2001 en scheidden in 2007, het jaar dat ze hun dochter Mint kregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer