© Jan Brys

Squirrels is maatje te groot voor Braves

Met sprekend gemak heeft Borgerhout Squirrels gisteren de finale van de Beker van België gewonnen. De regerend landskampioen versloeg Brasschaat Braves met 5-0 en is meteen zeker van Europees baseball volgend seizoen.

jbr

Na een lange afwezigheid werd de Beker van België dit seizoen nog eens op het programma gezet in het baseball. Inzet: een tweede Europese ticket naast het ticket dat de landskampioen op zak mag steken. Dat ticket is dus voor Borgerhout Squirrels.

“Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen”, zegt Squirrels-coach Marc Janssen. “Deze bekerwinst is voor ons zeer belangrijk. We zijn nu al zeker van Europees baseball. Dat neemt een deel van de druk in de competitie weg, al pakken we natuurlijk nog liever de titel.”

Braves-coach Rik Ruts kon niet anders dan zich neerleggen bij de nederlaag. “Borgerhout was beter dan wij”, zegt Ruts. “Wij maakten te veel foutjes en hun pitching was beter. Ik vrees dat we het ook in de competitie nog moeilijk gaan krijgen. Met nog tien wedstrijden te gaan hebben we een achterstand van drie zeges op Borgerhout en twee zeges op Deurne Spartans. Dat betekent dat we ons niet al te veel missers meer kunnen veroorloven. We blijven er natuurlijk nog in geloven, maar zullen toch een tandje moeten bijsteken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten