Celstraffen tot vijf jaar gevorderd voor overval op cateraar in Aartselaar

Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot vijf jaar gevorderd voor vier beklaagden die vervolgd worden voor hun vermeende betrokkenheid bij een overval op een cateringbedrijf aan de Industrieweg in Aartselaar.

Drie gemaskerde daders, van wie er minstens twee een koksvest droegen, drongen op 13 februari 2015 het bedrijf binnen via de garage. De zaakvoerder en zijn werknemers werden bedreigd met een wapen. De overvallers eisten hun geld, gsm’s en een auto. Vreemd genoeg verlieten ze het bedrijf zonder buit. Op de parking carjackten ze wel een Volkswagen Golf.

De overvallers lieten de auto achter op de Boomsesteenweg en werden daar volgens getuigen opgepikt door een andere VW Golf en een Twingo. Ze hadden de nummerplaten genoteerd en zo kwamen de speurders bij Salvatore B. en Chantale K. (52) uit Sint-Joost-ten-Node terecht.

De vrouw verklaarde dat ze een vriend van haar minderjarige dochter had opgepikt en een lift naar Brussel had gegeven. Van een overval wist ze niets. Die vriend bleek Mohamed Y. te zijn, die al gekend was bij de politie. Hij leeft sinds de feiten ondergedoken en wordt ook gezocht in een Brussels dossier over foltering.

Salvatore B. had zijn VW Golf op vraag van Ilyas S. (27) uit Brussel uitgeleend aan Mohamed Y. Volgens het openbaar ministerie wist hij dat er met zijn voertuig een overval ging gepleegd worden, maar de man zelf ontkend dat. Ook Ilyas S. ontkent dat hij bij de overval betrokken was. Hij werd door een getuige herkend als één van de chauffeurs en bij een huiszoeking werden ook twee nylonkousen gevonden, die de daders over hun hoofden hadden getrokken.

Het openbaar ministerie vorderde voor Mohamed Y. vijf jaar cel, voor Ilyas S. en Chantale K. vier jaar en voor Salvatore B. drie jaar cel. De eerste en de laatste lieten verstek gaan.

Vonnis op 24 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER