De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar er vielen geen gewonden.
Foto: Jonathan Folens

Bus van De Lijn belandt na windvlaag in gracht in Oostrozebeke, passagiers zijn niet gewond

Tussen Meulebeke en Oostrozebeke is in de Meulebeeksesteenweg een elektrische accordeonbus van De Lijn in een gracht terechtgekomen door een windvlaag. De 3 passagiers zijn ongedeerd. De hinder voor de andere reizigers van de Lijn blijft beperkt.

Het ongeval gebeurde om 15.45 uur op lijn 12. Vermoedelijk ligt een stevige rukwind aan de basis van het ongeval. De straat ligt in een landelijk gebied waardoor de wind vrij spel heeft: "Zo’n elektrische accordeonbus rijdt helemaal anders dan een normale bus", vertelt de chauffeur. "Door een plotse windvlaag ging ik met mijn voorwiel van de weg af. Ik probeerde nog om terug uit de berm te sturen, maar het was te laat." De schade aan de bus lijkt mee te vallen. 

Opvallend is dat er op 22 februari op 100 meter van het ongeval ook al een gelijkaardig accident gebeurde tijdens storm Louis. Ook toen was een windvlaag de oorzaak.

Voor de reizigers blijft de hinder beperkt: "Er zijn geen vertragingen. De rit waar het ongeval is gebeurd, is geschrapt. Maar er zijn voldoende andere ritten om de passagiers op dit traject verder te vervoeren", zegt Frederik Wittock van De Lijn.

Meest gelezen