Direct naar artikelinhoud
Venezuela

Regering en oppositie willen crisis in Venezuela bijleggen

CaracasBeeld AFP

In Venezuela zoeken regering en oppositie na een jarenlange confrontatie voorzichtig toenadering. Bij de gesprekken over de beslechting van de politieke en economische crisis hebben de strijdende partijen belangrijke vooruitgang geboekt, zei de bemiddelende Dominicaanse president Danilo Medina vrijdag.

 Naar verluidt willen beide kampen de onderhandelingen op 11 en 12 januari in Santo Domingo voortzetten. "We zijn blij dat de sociale en politieke problemen in Venezuela kunnen opeglost worden door middel van dialoog.We zullen geen inmenging van gewetenloze krachten dulden. Hier regelen Venezolanen de aangelegenheden waarvoor Venezolanen bevoegd zijn", zei minister van Communicatie Jorge Rodríguez. De onderhandelaar van de oppositie, Luis Florido, zei dat ze het over een aantal thema's nog niet eens zijn.

Venezuela gaat gebukt onder een politieke en economische crisis. De socialistische president Nicolás Maduro liet onlangs een grondwetgevende vergadering kiezen en zette daarmee het door de oppositie gedomineerde parlement buitenspel. Bij ptotesten tegen de regering kwamen dit jaar al meer dan 120 mensen om het leven.