“Een goed matchbegin met een hoge intensiteit, een sterke defensie en veel transitie zoals vorige zondag tegen Den Bosch was belangrijk”, weet Pierre-Antoine Gillet.© Rudy Declerck

Basketbal BNXT League - Elite Gold: Filou Oostende

Pierre-Antoine Gillet heeft poleposition binnen handbereik met Filou Oostende: “We willen 10 op 10 op ons rapport”

Oostende -

Als Filou Oostende zondagnamiddag in Zwolle wint van Landstede Hammers, is het zeker van de poleposition in Elite Gold. Belangrijk, want dat zou de Zeekapiteins thuisvoordeel geven in alle play-offs.

Peter Rossel

Filou Oostende is al bezig aan een serie van achttien BNXT-zeges op rij. Dat maakt indruk in België en Nederland. “We denken niet te veel aan deze reeks. Vooral trachten we ons elke wedstrijd opnieuw te concentreren om de zege binnen te slepen”, reageert Pierre-Antoine Gillet. “Zelfs onder de spelers praten we niet over die steeds groter wordende reeks. We proberen gewoon alle wedstrijden te winnen. Ik ben een beetje bang dat zo’n reeks in het hoofd van sommige spelers zou sluipen. We moeten met beide voeten op de grond blijven. We hebben gelukkig voldoende spelers die daar op wijzen. Ook coach Dario Gjergja hamert er voldoende op dat een blijvende concentratie nodig is. Nooit mogen we een tegenstander onderschatten.”

“Vaak hebben we moeite in de aanvangsfase van een wedstrijd”, weet Pierre-Antoine Gillet. “Een goed matchbegin met een hoge intensiteit, een sterke defensie en veel transitie zoals vorige zondag tegen Den Bosch was belangrijk. Zo nam het vertrouwen toe en scoorden we gemakkelijke korven. We hebben opnieuw ook de offensieve kwaliteit gezien van onze twee Amerikanen. Ze bezorgen ons heel efficiënte wapens. Denk ook aan de offensieve sterkte van Simon Buysse tegen Den Bosch. Eigenlijk komt ons gevaar van overal, wanneer ons spel goed draait.”

Gjergja vs. Jaumin

Zondag bekampt Oostende voor de tweede keer in vijftien dagen Landstede Hammers. “Coach Jean-Marc Jaumin zal onze wedstrijdbeelden de hele week ongetwijfeld goed geanalyseerd hebben om onze zwaktes en andere zaken te vinden. Ze basketten thuis defensief heel intens en ze tonen ook veel aanvallend vertrouwen. Het wordt zeker geen gemakkelijke match, want de ervaren Jean-Marc Jaumin zal oplossingen zoeken. Maar Dario Gjergja zal daar wel op anticiperen. Het wordt een boeiend duel. Dat we dicht bij de poleposition staan? We willen gewoon alle matchen winnen, dus liefst een 10 op 10 in Elite Gold, zoals op een knap schoolrapport.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer