Martinez: “Carrasco is zijn plaats niet kwijt aan Thorgan Hazard”

© BELGA

Zoals gebruikelijk is Roberto Martinez ten zeerste op zijn hoede voor de tegenstander. Ook als die Cyprus heet. Dan zijn voor de bondscoach worden als ‘sterk team’, ‘indrukwekkend’ en ‘opletten’ nooit ver weg. In het GSP Stadium heeft Martinez nochtans goede herinneringen.

Ludo Vandewalle en Koen Van Uytvange

Eerst even een update over de blessures. Lukaku, Boyata en Sels zijn niet meegereisd naar Cyprus.

“Lukaku heeft hinder in zijn voet, vandaar dat hij ook niet speelde voor zijn club”, aldus de bondscoach. “Hij werkte goed maar we wilden geen risico’s nemen. Boyata heb ik om persoonlijke redenen laten vertrekken. Matz Sels is terug naar Strasbourg omdat hij verzorging nodig had in zijn schouder. Al de andere spelers zijn fit. Vermaelen zal starten, dat was zo gepland, ook voor Boyata vertrok. We wisten niet of hij fit zou raken maar Thomas is klaar.”

Cyprus dan. Hoe klaar zijn de Duivels die donderdag nog Rusland wegspeelden? “Het is altijd leuk om terug te keren naar Cyprus want 2,5 jaar begonnen we hier onze WK-campagne”, aldus de bondscoach. “Cyprus is erop vooruitgegaan. De nieuwe coach bracht tactische flexibiliteit bij dit Cyprus. Ze willen de bal, willen dominant zijn. Ik was onder de indruk van de wedstrijd tegen Noorwegen. En dan vijf goals maken op dit niveau tegen San Marino, dat is ook niet niets. We zullen op ons best moeten zijn want Cyprus is geëvolueerd én heeft spelers zoals Efrem die ons pijn kunnen doen.”

Roberto Martinez heeft nog meer redenen om naar de wedstrijd in het GSP Stadium van Nicosia uit te kijken. “Hier begon het voor mij tweeëneenhalf jaar geleden. De eerste wedstrijd in de voorronde van het WK werd hier gespeeld. Ik koester die match tegen Cyprus. We speelden net voordien tegen Spanje en die wedstrijd gaf mij de informatie die ik nodig had. We hadden twee trainingen om dat bij te stellen en te zien wat het best werkte. Cyprus duwde het eerste halfuur maar we hielden de nul én we wonnen met 0-3. Daarom koester ik die wedstrijd.”

Honderdste match voor Eden Hazard

Door het afhaken van Boyata is het zeker dat Thomas Vermaelen zal spelen. Maar hoe zit het met de rest van het team? Thorgan Hazard deed het goed op de linkerflank en hij lijkt zijn plaats beet te hebben. Ten nadele van Yannick Carrasco.

“Neen, dat zou ik niet zo zeggen”, verbetert de bondscoach. “Carrasco is zijn plaats niet kwijt aan Thorgan Hazard. De vorige interlands kon hij er door een paspoortproblemen niet bij zijn en greep Thorgan zijn kans. Er is geen sprake van een vast elftal, wel van spelers die we naargelang omstandigheden en vorm inpassen. Concurrentie moeten we aanmoedigen. Yannick blijft een belangrijke speler voor ons. Dat wil ik benadrukken.”

Het is ook uitkijken naar het feestvarken van vanavond, met name Eden Hazard die zijn honderdste interland speelt. Ook Martinez is vol lof over zijn aanvoerder. “Als je 100 caps hebt gespeeld en je bent pas 28 jaar is dat simpelweg indrukwekkend. Het geberut maar zelden dat een aanvallende speler zelden zo consistent is bij een nationale ploeg. Eden presteert heel constant. Dit toont aan hoe uitzonderlijk hij als voetballer is. Maar ook als mens maakt hij indruk. Eden is een echt voorbeeld.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen