Lenterolletjes met gepofte zoete aardappel, feta en rode ui

Lenterolletjes zijn de perfecte elegante oplossing voor een snelle lunch: elk restje

dat je overhebt, krijgt in een rolletje de allure van een heuse maaltijd. Maar omdat ze zo mooi zijn, kun je er ook stressvrij mee uitpakken op een etentje. De ingrediënten voorbereiden kan ruim op

voorhand en een uurtje rollen bezorgt je een avond waarop je enkel nog schalen op tafel moet zetten.

Ingrediënten (voor 10 rolletjes)

2 zoete aardappelen (gepoft gedurende een uur in een oven van 180 °C)

1 rode ui (in schijven en gepekeld volgens het basisrecept)

3 wortelen (in julienne)

200 g feta

Een handvol waterkers

10 velletjes rijstpapier

Bereiding

Leg van alle ingrediënten een beetje in het midden van je geweekte rijstvel en vorm een rolletje volgens de handleiding.

Recept: Barbara Serulus

Foto: Senne Van der Ven, Eefje De Coninck