Ellie Bloom trad in april nog op in Parijs.© Felicia Van Ham

Van Parijse concertzaal naar Hangar 27 van Edegem, Wilrijkse Ellie Bloom stelt nieuwe nummers voor

Edegem/Wilrijk -

De Wilrijkse Ellie Bloom, naast de podia gaat ze als Sandrine Le Clef door het leven, groeit door in de muziekwereld. Anderhalf jaar na haar eerste EP lanceert ze twee singles en de tweede EP is onderweg. Vrijdag staat ze in Hangar 27 van Edegem.

Filip Spoelders

Na vele jaren carrière te hebben gemaakt als juriste, besloot Sandrine Le Clef richting haar 39ste haar levenswandel helemaal om te gooien. Ze werd singer-songwriter en Ellie Bloom was met de release van de EP Me Voilà in 2022 geboren.

Voor Ellie kwam de omwenteling niet onverwacht. “Als kind was ik al bezeten door muziek en zong ik de hits van Céline Dion en Toni Braxton in mijn eerste cassetterecorder. Ik keek op video naar concerten van Michael Jackson en Mylène Farmer, en droomde van een leven op het podium”, geeft Ellie Bloom aan.

Van juriste naar singer-songwriter, Ellie zette een belangrijke stap in haar leven.© Yannick Vandenhoudt

Maar haar droom mocht ze op haar zeventiende opbergen toen haar ouders uit elkaar gingen. Ze stond plots op eigen benen en moest zelf voor onderdak en eten zorgen. Ze werd een geprezen juriste en bouwde een mooi gezinsleven uit.

De liefde voor de muziek verdween echter niet en tijdens covid stak de drang naar muziek maken en performen stevig op. “Ik volgde zangles en begon te schrijven, over mezelf en dingen die me bezig hielden.”

Zo kwam in oktober 2022 Me Voilà, een eerste EP met vijf nummers, uit die mooie deuren opende. Yannic Fonderie, producer van onder andere Axelle Red, Clouseau en Natalia, vroeg om de krachten te bundelen.

“Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Ook in de studio zaten we onmiddellijk op dezelfde golflengte. We zijn samen naar Parijs gegaan om er een week met andere teams te schrijven. Elke dag hadden we een nieuw nummer klaar.”

Het resultaat is de tweede EP Entre 2 mondes met zeven nieuwe songs die in september uit zal komen. Ze omschrijft de nummers als verfrissende, melodieuze electropop met een melancholisch randje eromheen. Haar Franse liedjes bracht haar vorige maand zelfs op het podium van de Parijse concertzaal Les Trois Baudets.

Op vrijdag 3 mei brengt Ellie Bloom om 20 uur de releaseshow van Tu Planes in Hangar 27 van Edegem. Na Tu te perds is dit het tweede nummer van de EP die ze voorstelt.

LEES OOK. Singer-songwriter Ellie Bloom lanceert eerste minialbum: “Met mijn songs wil ik emoties benoemen”

Na Parijs wacht Edegem voor de Wilrijkse.© Felicia Van Ham

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem