woensdag 13 december 2017 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Wouter Proesmans liet onder andere de voordeur van zijn zaak naar achteren verplaatsen en liet een alarm installeren dat boven de muziek uitkomt (inzet). TP

Discotheek investeert 10.000 euro in brandveiligheid

Discotheek Universal mag weer open

Hasselt

De Hasseltse discotheek Universal gaat vrijdagavond weer open. Uitbater Wouter Proesmans investeerde meer dan 10.000 euro om zijn zaak brandveiliger te maken en de goedkeuring van de brandweer valt vandaag in de bus. “Er is grondig gecontroleerd door brandweer en politie. Alles is in orde nu. Universal kan weer open”, zegt burgemeester Nadja Vananroye (CD&V).

Dinsdagnamiddag bezocht de Hasseltse brandweer de Universal in de Badderijstraat voor een laatste herkeuring. Op het uitgeschreven eindrapport van dat bezoek is het wachten tot vandaag, maar op het stadhuis klinkt het dat alles ok is. “We hebben de aanbevelingen van het eerste rapport dan ook echt ter harte genomen en compleet alles vernieuwd: tientallen pictogrammen, vijf nieuwe brandblussers, een nieuw trapje nu met leuning, een alarmcentrale met hittegevoelige sensoren die alle ruimtes beslaat, onze voordeur is verbreed en uitgerust met ‘paniekbaren’ aan de binnenzijde, die men eenvoudig kan opendrukken om de zaak te verlaten en nieuwe branddeuren. De voordeur is trouwens iets naar achteren gehaald zodat die helemaal op onze eigendom kan opendraaien. Ook in het aanpalende pand van ‘Let’s wok’, dat in hetzelfde gebouw ligt, maar dat wel open is gebleven, hebben we al deze dingen vernieuwd. In totaal heeft dat meer dan 10.000 euro gekost, een serieuze inspanning, maar we zijn blij dat we dit gedaan hebben. We hebben op eigen initiatief ook een keuringsbedrijf gecontracteerd dat nu jaarlijks de veiligheidsmaatregelen in onze zaak zal evalueren.”

Reclame

Maar hoewel er nog geen goedkeuring van de brandweer was, werd wel al reclame gemaakt voor een ‘reopening in a fireproof building’. “Dat heb ik ook gezien en daar was ik niet zo blij mee. Ik begrijp dat onze jonge fans ongeduldig en tegelijk ook blij zijn dat we weer open gaan, maar het is onverstandig om voor onze beurt te spreken. En dat heb ik hen gezegd. Gelukkig is de goedkeuring er nu wel en dus gaan we vrijdagavond weer open. Iedereen kan dan komen kijken naar de inspanningen die geleverd zijn.” 

 Tom Palmaers

L’Entree gaat elders fuiven

Wijncafé L’Entrée mag niet heropenen tot 7 januari, wegens geluidsoverlast. “Maar ik moet echt wat inkomsten hebben om die tijd te overbruggen”, zucht zaakvoerder Haroun D’Haens.“Wij ontvangen onze klanten vrijdag dan ook op een andere locatie”

“Ik heb daarover een akkoord bereikt met Gilles Vanderstraeten van Westpunt, die ons zijn buitenlocatie ‘Vriespunt’ verhuurt. Daar zijn we vrijdag van 17 tot 3 uur open. Of ik de stad hiermee uitdaag? Nee en dat is ook geenszins de bedoeling. Ik hoop trouwens nog steeds op een overleg om tenminste met Nieuwjaar weer open te kunnen. Om aan inkomsten te geraken, wil ik de komende weekends alleszins ergens in Hasselt minimaal één dag open zijn. Waar? Dat moet ik met collega’s of verantwoordelijken van publieke ruimtes bekijken.” 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws