David Pecker© REUTERS

Getuigenis van tabloid-uitgever David Pecker op proces tegen Donald Trump afgelopen: “Verhaal over affaire achtergehouden, ook al heeft het me veel gekost”

Op het proces tegen voormalig Amerikaans president Donald Trump voor het frauduleus betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels, is de getuigenis van tabloid-uitgever David Pecker vrijdag na drie dagen afgelopen.

jvh
Bron: CNN, Reuters

Pecker, de voormalige uitgever van de tabloid National Enquirer, vertelde vrijdag dat hij het verhaal over een vermeende affaire van Trump achterhield om diens presidentscampagne te helpen, ook al zou het publiceren van het verhaal de verkoop van zijn blad erg hebben gestimuleerd. “Dat heeft me veel geld gekost”, beaamde Pecker. “Maar het zou de kansen op zijn verkiezing danig hebben geschaad.”

LEES OOK. ‘Koning van de sensatiebladen’ getuigt over verhalen die hij opkocht en stille dood liet sterven voor Trump: “Catch and kill” 

Pecker versterkte zo het argument van de openbare aanklager, die aanvoert dat Trump zwijggeld betaalde als onderdeel van zijn presidentscampagne – één van de aanklachten waarvoor de oud-president terechtstaat. Volgens de advocaten van Trump klopt dat niet, en gebeurden de betalingen alleen omdat hij zijn familie op die manier wilde beschermen.

Kruisverhoor

De advocaten van Trump probeerden de geloofwaardigheid van Pecker te ondermijnen tijdens een kruisverhoor. De man bleef echter bij zijn versie van de feiten. “Ik weet wat ik heb gezegd, en ik weet wat ik me herinner”, klonk het.

LEES OOK. “Dit is puur theater, ze hebben schrik van hem”: onze man in New York spreekt Trump-fans en -haters bij start van het proces

Trump is de eerste voormalige Amerikaanse president die strafrechtelijk wordt vervolgd. Het proces, dat naar verwachting tot eind mei zal duren, zal waarschijnlijk het enige van de vier rechtszaken tegen de man zijn die voor de verkiezingen op 5 november afgerond zal zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER