Het logo van Huawei.
Volledig scherm
Het logo van Huawei. © REUTERS

Geen Gmail of YouTube meer op nieuwe Huawei-telefoons in de toekomst

Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt de zoekgigant na diverse mediaberichten in die zin. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken, die het Chinese telefoonbedrijf op een zwarte lijst plaatste. Daardoor zouden ook verschillende chipfabrikanten leveringen aan Huawei stopzetten, rapporteert Bloomberg.

76 reacties

  • Mimo mobo

    5 jaar geleden
    ze hebben geen enkel bewijs dat Huawei spioneert maar wacht ze zullen bewijs fabriceren zoals met oorlog in Irak
  • jos de klinker

    5 jaar geleden
    Na alle schendingen ..... van de afgelopen jaren . Een Europese google zou niet slecht zijn !
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    En wie heeft indertijd Belgacom gehackt ? UK + US En dan maar mekkeren over mogelijke Chinese spionage via Huawei apparatuur, waar ze totaal geen bewijs van kunnen voorleggen, terwijl de laatste tijd meer een meer duidelijk wordt dat US computerproducent Intel processoren een security gatenkaas is, en Cisco netwerkapparatuur ook al gebruikt is voor US spionage.
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat we minder afhankelijk worden van Amerika, ze saboteren iedereen die niet mooi aan hun leiband loopt. De reden waarom er nog geen sancties zijn tegen Europese wagens is dat de VS niet met iedereen tegelijk een trade war kan voeren, verdeel en heers principe. Ik heb ondertussen Google geschrapt als default zoekmachine, en ga op zoek naar een alternatief voor gmail/Google Calendar/Google foto's/Google drive. Tips voor niet US alternatieven ?
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    En dat allemaal zonder één schrijntje van bewijs. En nu de iPhone verbieden in China.