© Theo Derkinderen

Man (32) betast minderjarig meisje: wel schuldig maar geen straf

Duffel/Lier -

Een 32-jarige man uit Duffel heeft van de rechter opschorting van straf gekregen voor zedenfeiten met een minderjarig meisje. De man betuigde zijn spijt en de rechtbank hield ook rekening met de lange tijd die verstreken is tussen de feiten en het proces.

De feiten dateren al van januari 2018. Een 17-jarig meisje was toen aanwezig op een feestje van een Lierse jeugdbeweging, net als de toen 25-jarige Duffelaar. “Het meisje was getuige van een ruzie tussen de man en zijn ex-vriendin. Normaal zou ze op de bank blijven slapen, maar door de ruzie is ze in het bed van de man gekropen. Hij is dan bij haar komen liggen, heeft haar betast en met zijn vingers gepenetreerd”, zei de openbare aanklager.

Het slachtoffer diende pas in 2022 - na een gesprek met vriendinnen en het CLB - klacht in.

De Duffelaar, die het proces via een videolink volgde omdat hij in het buitenland verblijft, onderstreepte dat hij nooit de intentie had om haar te misbruiken. “Ik besef nu heel goed dat het geven van geen reactie niet meteen toestemming betekent om seksuele handelingen te plegen”, gaf hij toe. Hij zei bovendien veel spijt te hebben.

Het Openbaar Ministerie kon zich vinden in een opschorting en daar ging de rechtbank nu ook op in. De Duffelaar krijgt dus geen straf, maar is wel schuldig bevonden.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen