maandag 22 oktober 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 JEFFREY GAENS

Philippe Clement blijft nuchter onder Genkse hoogconjunctuur

“Niet op onze lauweren rusten”

KRC Genk heeft zijn ongeslagen status in België tegen Eupen met verve in stand gehouden. Door de (halve) uitschuiver van Club Brugge heeft Racing zich bovendien wat steviger in de hotseat genesteld. “Ik heb veel positieve dingen gezien”, prees coach Philippe Clement zijn team.

Erik DE GRUYTER

Racing Genk sloeg tegen de Panda’s onmiddellijk de turbo aan. Het resulteerde voor rust in een karrenvracht aan kansen, maar slechts één goaltje.

“Ik heb in totaal 25 doelpogingen geteld”, kwam de analyticus in Philippe Clement boven. “Daarvan waren er 15 tussen de palen. Op dat vlak ben ik erg tevreden. Ook niet vergeten dat wij alle respect moeten hebben voor hetgeen Eupen-doelman Van Crombrugge presteerde. Fijn ook dat Leandro Trossard kon tonen hoe belangrijk hij voor ons kan zijn.”

Russische roulette

Een meer dan degelijke prestatie voor de rust, de tweede helft was het allemaal ietsje minder. Toch wilde Clement geen onvertogen woord horen over de moeizame slotfase.

“Onze tweede helft blijft mij zeker niet op de maag liggen. Ik vond alleen dat we over de hele match iets minder efficiënt waren. Eupen bewees dat ze niet toevallig gewonnen hebben van Standard. Na hun tegengoal begonnen ze Russische roulette te spelen. Maar voor veel gevaar hebben ze na de 2-1 niet meer kunnen zorgen.”

Clement stak ook de loftrompet over de Genkse aanhang.

“Ze hebben ons niet alleen negentig minuten lang massaal ondersteund. Ik vind het ook geweldig dat ze voor 10.000 kilo etenswaren hebben rond gehaald voor de voedselbank. Dat toont wat een goeie supporters wij hebben. Daar ben ik erg blij om.”

Het slippertje van Club Brugge én de negende seizoenszege leiden ertoe dat Genk een bonus van drie punten heeft verzameld.

“Liever de koppositie dan te moeten achtervolgen”, besloot Clement. “Vorig zijn we constant aan een inhaalrace bezig geweest. Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws